Skyting på kino i Viernheim, Tyskland
Foto: Reuters

Kinoskyting i Tyskland

Oppsummert

Flere personer flyktet ut av en kinosal i den tyske byen Viernheim etter at en bævæpnet mann begynte å skyte rundt seg. Mellom 20 og 50 personer skal være skadd etter at politiet brukte tåregass på stedet. Gjerningsmannen er skutt og drept.

 • Tysk angriper hadde våpenkopier

  19-åringen som ble skutt og drept etter å ha tatt gisler i en kino i den tyske byen Viernheim, hadde kopier av en pistol og et gevær og granater som heller ikke var ekte, opplyser tyske myndigheter. Det er ikke klart hva som var mannens motiv.

 • 19-åring bak skyting på tysk kino

  Det var en 19 år gammel mann fra Nord-Tyskland som avfyrte løsskudd og tok flere gisler på en kino i byen Viernheim torsdag kveld. Mannen som ble omtalt som forvirret, og det er uklart hva slags motiv 19-åringen hadde.

 • Beordret publikum på gulvet

  Flere av personene som befant seg inne i kinoen utenfor Viernheim ble holdt som gisler da en mann avfyrte skudd fredag. – Han beordret oss til å ligge på gulvet, og tok pistolen mot hodet mitt, forteller en av de ansatte ved kinoen. Ingen ble skadd.

 • Fant sprengstoff i kinosal

  Den bevæpnede mannen som avfyrte skudd i en kinosal i Viernheim hadde med et bombebelte, ifølge den tyske avisen Bild. Etter politiaksjonen der gjerningsmannen ble skutt og drept, fant politiet en håndgranat og et belte med eksplosiver ved kinoen.

 • Var trolig ikke tilknyttet terror

  Sikkerhetskilder sier til nyhetsbyrået DPA at det ikke er noe som tyder på at mannen hadde noen terror-bakgrunn. DPA melder at han trolig var en forvirret mann som handlet på egenhånd.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no