Den kinesiske romstasjonen Tiangong-1
Foto: AP

Kinesisk romstasjon styrter

Oppsummert

Den kinesiske romstasjonen Tiangong-1 på 8,5 tonn kommer til å styrte mot jorda i løpet av kort tid, men ingen vet helt når. Eksperter håper at det meste vil brenne opp i atmosfæren. Kina mistet kontroll over romstasjonen i 2016.

 • Romstasjon har truffet atmosfæren

  Den 8,5 tonn tunge kinesiske romstasjonen som styrter mot kloden har truffet atmosfæren, og brent nesten helt opp, ifølge kinesiske romfartsmyndigheter. Restene av romstasjonen er ventet å lande i Sør-Stillehavet i natt.

  Den kinesiske romstasjonen Tiangong-1
  Foto: AP
 • Kinesisk romstasjon styrter i natt

  Den 8,5 tonn tunge kinesiske romstasjonen Tiangong-1 styrter mot jorden i natt, mellom klokken 03 og 04 norsk tid. Trolig blir det en sverm av stjerneskudd når den brenner opp i atmosfæren, tror Pål Brekke ved Norsk Romsenter.

 • Kina tror ikke romstasjon vil skade

  Kinesiske myndigheter sier det ikke er noe å være bekymret for når romstasjonen Tiangong-1 de har mistet kontroll over, styrter mot jorda i løpet av de neste dagene.

Kinas Shenzhou-10 har nådd fram til sin dokkingstasjon Tiangong-1 torsdag ettermiddag, melder romfartssenteret Aerospace Control Center, i Beijing. Romfartøyet ble sendt opp tirsdag ettermiddag fra Gobi-ørkenen nordøst i Kina. Se video av dokkingen og av mannskapet som reiser seg fra sine sitteplasser i romfartøyet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no