Luftforurensning i Beijing
Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters

Kinas økonomi

Oppsummert

Den økonomiske veksten har bremset opp i Kina, og veksten var i fjor på det laveste nivået siden 1990. Også aktiviteten i Kinas industrisektor synker. Analytikere peker på svekket global vekst og økende proteksjonisme som årsaker.

 • Kina med 18 prosent vekst

  Kinas økonomiske vekst var på 18,3 prosent i første kvartal etter ein nedgang på 6,8 prosent på same tid i fjor. – Landet sin økonomi har hatt ein god start, sa talskvinne Liu Aihua i det statistiske sentralbyrået då tala vart lagde fram fredag.

 • Nedgang på børsene i Asia

  Nikkei-indeksen i Japan og Shanghai-indeksen stengte torsdag begge med nedgang etter fallet på Wall Street dagen før, melder AFP. Nedgangen i USA knyttes til en for høy verdivurdering av selskaper og en varsom økonomisk prognose fra sentralbanken.

 • Kraftig vekst i Kinas eksport

  Kinas eksport i november var hele 21 prosent høyere enn samme måned i fjor, melder NTB. Til tross for Trumps handelskrig, steg Kinas eksport til USA med 46 prosent i november. Handelsoverskuddet tilsvarte 75,4 milliarder dollar – som er ny rekord.

 • Kinas eksport vokser kraftig

  Kinas eksportvekst i november var den raskeste på nesten tre år og overgikk prognosene, viser offisiell statistikk. Eksportveksten var på 21,1 prosent sammenlignet med november i fjor. Verdien av eksporten var på 268 milliarder dollar.

 • Oppgang i Kinas økonomi

  Kinas økonomiske opptur etter koronapandemien fortsetter, og landet opplevde en vekst på 4,9 prosent i tredje kvartal i år sammenlignet med året før. Verdens nest største økonomi vokste noe mer enn det som var forventet i månedene juli til september

Statsminister Erna Solberg på offisielt besøk til Kina med utenriksminister Børge Brende og næringsminister Monica Mæland. Møte med Kinas statsminister Li Keqiang, president Xi Jinping og parlamentspresident Zhang Dejiang.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no