Luftforurensning i Beijing
Foto: KIM KYUNG-HOON / Reuters

Kinas økonomi

Oppsummert

Den økonomiske veksten har bremset opp i Kina, og veksten var i fjor på det laveste nivået siden 1990. Også aktiviteten i Kinas industrisektor synker. Analytikere peker på svekket global vekst og økende proteksjonisme som årsaker.

 • Oppgang i Kinas økonomi

  Kinas økonomiske opptur etter koronapandemien fortsetter, og landet opplevde en vekst på 4,9 prosent i tredje kvartal i år sammenlignet med året før. Verdens nest største økonomi vokste noe mer enn det som var forventet i månedene juli til september

 • Handelsvekst i Kina

  Kinas utenrikshandel vokste i september. Verdens nest største økonomi ser ut til å være på bedringens vei. Eksporten steg 9,9 prosent til 239,8 milliarder dollar, opp fra en vekst på 9,5 prosent i august, viste tall fra tollmyndighetene tirsdag.

 • Kinas økonomi opp 3,2 prosent

  Kina har hentet seg inn igjen etter nedgangen på over 6 prosent i første kvartal. I andre kvartal var vekstraten 3,2 prosent. Industrien er tilbake i nær normal drift, men forbrukernes kjøpevilje er svak på grunn av usikkerhet i arbeidsmarkedet.

 • Kinas økonomi vokser igjen

  Kina kunne igjen registrere økonomisk vekst etter at koronapandemien hadde forårsaket negativ vekst for første gang på flere tiår. Veksten i annet kvartal var ikke stor. Med 1,3 prosent var den langt fra de 6,1 prosent som landet hadde i fjor.

Statsminister Erna Solberg på offisielt besøk til Kina med utenriksminister Børge Brende og næringsminister Monica Mæland. Møte med Kinas statsminister Li Keqiang, president Xi Jinping og parlamentspresident Zhang Dejiang.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no