Hopp til innhold

Kina slutter å utstede visum til sørkoreanere etter koronatiltak

Kina innfører visumtiltak mot sørkoreanere. Det skjer som svar på at Sør-Korea og en rekke andre land innførte koronatiltak mot reisende fra Kina.

– Kinesiske ambassader og konsulater i Sør-Korea stanser utstedingen av korttidsvisum for koreanske borgere, heter det i en uttalelse fra den kinesiske ambassaden i Seoul.

Videre heter det at tiltakene vil bli vurdert på nytt «i tråd med Sør-Koreas fjerning av de diskriminerende innreiserestriksjonene mot Kina».

Sør-Korea har innført en rekke tiltak rettet mot reisende fra Kina, blant dem visumrestriksjoner, testkrav og begrensninger for flytrafikken. Den økte koronasmitten i Kina oppgis som årsaken.

Det er begrenset hvor mange fly fra Kina som får lande i Sør-Korea, og reisende fra det kinesiske fastlandet, Hongkong og Macau må alle teste negativt før de flyr og testes på nytt etter landing. Tester man positivt, venter en uke i karantene.

En rekke land, blant dem USA, Japan, Sør-Korea, Spania, Sverige, Canada og Storbritannia, har innført lignende tiltak etter smitteøkningen i Kina.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no