NRK Meny
Kim Jong Nam, Kim Jong Un
Foto: Shizuo Kambayashi Wong Maye-e / AP

Kim Jong-uns bror drept

Oppsummert

To kvinner er siktet for å ha drept Kim Jong-nam, halvbroren til Nord-Koreas diktator Kim Jong-un. Han ble drept på flyplassen i Kuala Lumpur 13. februar 2017. Flere mener han ble forgiftet av agenter. Nord-Korea mener dødsårsken var hjerteinfarkt.

 • –Kim Jong-nam hadde gift i ansiktet

  Den avdøde halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un hadde mer enn dødelig dose av nervegiften VX i ansiktet, ifølge en malaysisk kjemiker. Raja Subramaniam kunne ikke si om dosen var direkte årsak til dødsfallet, men dosen var 1,4 ganger dødelig.

 • Drapstiltalte møter i retten mandag

  Mandag lokal tid startet rettssaken i Kuala Lumpur mot de to kvinnene som er tiltalt for å ha drept Kim Jong-nam, halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Kim Jong-nam ble drept av nervegass på flyplassen i Kuala Lumpur 13. februar i år.

 • Frykter angrep i retten

  Forsvareren for en av de to kvinnene som er siktet for drap på Kim Jong Nam sier de frykter å bli angrepet i retten når saken behandles. De to kvinnene møtte derfor med skuddsikre vester i retten i dag. Saken ble imidlertid utsatt til 30 mai.

 • Giftdrapmistenkte i retten

  Kvinnene som anklages for å stå bak giftdrapet på den nordkoreanske diktatoren Kim Jong-uns halvbror, ble i skuddsikre vester ført til en domstol i Malaysia. Etter kort tid ble høringa utsatt i to uker.

 • Utleverer liket av Kim Jong-nam

  Myndighetene i Malaysia har gått med på å utlevere liket av halvbroren til diktator Kim Jong-un til Nord-Korea, skriver AP. Kim Jong-nam ble drept under et attentat i Kuala Lumpur i februar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no