Kim Jong Nam, Kim Jong Un
Foto: Shizuo Kambayashi Wong Maye-e / AP

Kim Jong-uns bror drept

Oppsummert

USA mener at Nord-Korea sto bak drapet på Kim Jong-uns halvbror, Kim Jong-nam, på en flyplass i Malaysia i 2017. En vietnamesisk kvinne er dømt for å ha skadet ham, men hun sier hun trodde hun var med på et TV-opptak.

 • Kim Jong-nam var informant for CIA

  Halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un, Kim Jong-nam, som ble drept på flyplassen i Malaysia i 2017, skal ha vært informant for amerikanske CIA. Det forteller en anonym kilde med kjennskap til saken til avisen Wall Street Journal.

 • Set fri kvinnene bak nervegiftåtak

  Malaysia har sett fri dei to kvinnene som overfall Kim Jong-nam, halvbroren til Nord-Koreas leiar. Kim døde etter at han fekk smurt nervegift i ansiktet. Fire nordkoreanske menn blei etterlyste etter hendinga og dei er framleis på frifot.

 • Dømt vietnameser løslatt

  Den vietnamesiske kvinnen som tidligere var anklaget for å ha drept halvbroren til Nord-Koreas leder på flyplassen i Kuala Lumpur, er blitt løslatt. Hun sonet tiden i varetekt for å ha skadd Kim Jong-nam med et farlig våpen.

 • Dømt for å ha skadet Kims halvbror

  Malaysiske myndigheter har endret tiltalen mot vietnamesiske Doan Thi Houng fra drap til å gjelde skade mot Kim Jong-uns halvbror. Dette har hun vedgått. Drapstiltalen mot den andre kvinnen som var tiltalt i samme sak, er også droppet.

 • Opprettholder drapstiltale

  Malaysisk påtalemyndighet opprettholder drapstiltalen mot vietnamesiske Doan Thi Huong for drapet på Kim Jong-uns halvbror. Torsdagens melding fra påtalemyndigheten kommer etter at den valgte å droppe drapstiltalen mot en annen kvinne i samme sak

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no