NRK Meny
Kim Jong Nam, Kim Jong Un
Foto: Shizuo Kambayashi Wong Maye-e / AP

Kim Jong-uns bror drept

Oppsummert

To kvinner er siktet for å ha drept Kim Jong-nam, halvbroren til Nord-Koreas diktator Kim Jong-un. Han ble drept på flyplassen i Kuala Lumpur 13. februar 2017. Flere mener han ble forgiftet av agenter. Nord-Korea mener dødsårsken var hjerteinfarkt.

 • Hadde motgift da han ble drept

  Kim Jong-uns halvbror, Kim Jong-nam, hadde motgift mot nervegass med seg da han ble drept med gift på flyplassen i Kuala Lumpur tidligere i år. Det kom frem i rettssaken mot to kvinner som er tiltalt for å ha drept ham med nettopp nervegift.

 • Navngir mistenkte i Kim-drapet

  Fire nordkoreanerne mistenkt for å ha vært involvert i drapet på Kim Jong-nam, Kim Jong-uns halvbror navngis av malaysisk politi. Overvåkingsvideoer viser at to av mennene møtte de to drapstiltalte kvinnene i forkant av attentatet, melder AFP.

  NORTHKOREA-MALAYSIA/KIM-COURT
  Foto: KYODO Kyodo / Reuters
 • Drapstiltalte tilbake på åstedet

  Kvinnene som er tiltalt for å ha drept Kim Jong-Uns halvbror, var tirsdag tilbake på flyplassen i Kuala Lumpur med dommere og advokater på slep. Ifølge tiltalen skal de to kvinnene ha smurt nervegiften VX i ansiktet på Kim Jong-nam ved en skranke.

 • –Kim Jong-nam hadde gift i ansiktet

  Den avdøde halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un hadde mer enn dødelig dose av nervegiften VX i ansiktet, ifølge en malaysisk kjemiker. Raja Subramaniam kunne ikke si om dosen var direkte årsak til dødsfallet, men dosen var 1,4 ganger dødelig.

 • Drapstiltalte møter i retten mandag

  Mandag lokal tid startet rettssaken i Kuala Lumpur mot de to kvinnene som er tiltalt for å ha drept Kim Jong-nam, halvbroren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Kim Jong-nam ble drept av nervegass på flyplassen i Kuala Lumpur 13. februar i år.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no