NRK Meny
Amerikansk gissel i Jemen
Foto: REUTERS TV / Reuters/NTB Scanpix

Kidnappinger i Jemen

Oppsummert

Bortføringer er ikke uvanlig i Jemen, der myndighetene kjemper mot en Al Qaida-tilknyttet opprørs- og separatistbevegelse.

 • - Britisk Al Qaida-gissel redda

  Den britiske petroleumsingeniøren Douglas Robert Semple (64) er redda ut etter å ha sete i fangenskap hos Al Qaida i Jemen i 18 månader, stadfestar britiske styresmakter. Dei sameinte arabiske emirata stod bak redningsoperasjonen. Semple er no i Abu Dhabi og skal etter forholda ha det bra.

 • Amerikanere tatt til fange i Jemen

  Flere amerikanere er tatt til fange i Jemen, ifølge kilder i USAs utenriksdepartement. Det er uklart hvem som står bak. Siden mars har en allianse ledet av Saudi-Arabia med støtte fra USA bombet Houthi-militsen, som kontrollerer områder i Jemen.

 • Saudiarabisk diplomat frigitt

  Al Qaida i Jemen har frigitt en saudiarabisk diplomat som har blitt holdt som gissel av den militante islamsistgruppa. Det opplyser den saudiarabiske regjeringen til nyhetsbyrået AFP.

 • – Minst 13 drept i mislykket aksjon

  En ti år gammel gutt og en lokal al-Qaida-leder var blant de minst elleve som ble drept i tillegg til to utenlandske gisler under USAs mislykkede redningsaksjon i Jemen, ifølge lokale kilder.

 • Obama kondolerer

  – Jeg kondolerer til Lukes familie og hans kjære på vegne av det amerikanske folk. Jeg sender også tanker og bønner til familien til den ikke-amerikanske borgeren som ble drept av disse terroristene under redningsaksjonen, sier Obama.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no