NRK Meny
Uhuru Kenyatta
Foto: SIMON MAINA / Afp

Kenyas president for retten

Oppsummert

Kenyas president Uhuru Kenyatta er den første presidenten som møter i Den internasjonale straffedomstolen i Haag. Kenyatta er tiltalt sammen med visepresident William Ruto, for deres rolle i de voldelige opptøyene i forbindelse med presidentvalget i 2007.

 • Kenyatta i Haag

  Kenyas president Uhuru Kenyatta har ankommet straffedomstolen i Haag, hvor han står tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten. Flere av Kenyattas tilhengere ber om utsettelse av rettssaken, melder Reuters.

 • Kenyas president på vei til Haag

  Kenyas president Uhuru Kenyatta har reist til Haag og Den internasjonale straffedomstolen, der han står tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten. Kenyatta skal møte i retten i morgen, melder AFP.

 • Kenyatta vil møte opp i ICC-domstol

  Kenyas president Uhuru Kenyatta sier han vil møte opp til rettssaken mot ham i Den internasjonale straffedomstolen (ICC), der han står tiltalt for forbrytelser mot menneskeheten. Visepresident William Ruto tar over som fungerende president.

  Uhuru Muigai Kenyatta
  Foto: LUCAS JACKSON / Reuters
 • Straffesak mot Kenyatta utsettes

  Anklageren i den internasjonale straffedomstolens sak mot den kenyanske presidenten Uhuru Kenyatta ber om utsettelse på grunn av manglende bevis. Kenyatta er tiltalt for forbytelser mot menneskeheten men avviser at han har organisert etnisk rensing.

  Kenyas president Uhuru Kenyatta på en militæroppvisning
  Foto: Samuel Miring'u / Afp
 • Kenyatta-rettssak utsatt

  Rettssaken mot den tidligere kenyanske presidenten Uhuru Kenyatta i Haag, er utsatt, melder Den internasjonale straffedomstolen i byen. Rettssaken skulle egentlig begynne 5. februar. Kenyatta er siktet for forbrytelser mot menneskeheten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no