Hopp til innhold

Kennedy-drapet

  • Frigir over 1000 hemmelige JFK-dokumenter

    Onsdag offentliggjorde Joe Biden og hans administrasjon 1491 hemmelige dokumenter tilknyttet drapet på president John F. Kennedy i 1963, skriver NBC.

    Dokumentene inkluderer rapporter fra CIA, FBI, utenriksdepartementet og andre føderale byråer.

    John F. Kennedy
    Foto: AFP
  • Kennedy-drapsmann prøveløslates

    Sirhan Sirhan (77) som ble dømt for å ha skutt Robert F, Kennedy i 1968, fikk sin søknad om prøveløslatelse godkjent i San Diego fredag. Dette var hans 16. forsøk på å komme seg ut, etter 53 år i fengsel. To av Kennedys sønner, Robert F. Kennedy Jr, og Douglas Kennedy, ga sin støtte til prøveløslatelse.

    – Jeg er overveldet av å kunne se Mr. Sirhan ansikt til ansikt. Hele livet har jeg fryktet han. I dag er jeg takknemlig for å se ham som et menneske verdig medfølelse og kjærlighet, sa Douglas Kennedy.

    Robert Kennedy, var lillebror til tidligere president Jon F. Kennedy, og var på vei til å bli Demokratenes presidentkandidat da han ble drept i San Francisco i 1968. Sirhan forklarte i sitt første TV-intervju i 1989 at motivet for drapet var Kennedys støtte til Israel.

    Sirhan Sirhan
    Foto: AP
  • Søker om løslatelse for 16. gang

    Mannen som drepte Robert Francis Bobby Kennedy, Sirhan Sirhan, søker for 16. gang om prøveløslatelse. For første gang vil ikke påtalemyndigheten argumentere mot en løslatelse. Robert Kennedy, var lillebror til tidligere president Jon F. Kennedy, og var på vei til å bli Demokratenes presidentkandidat da han ble drept i San Francisco i 1968. Sirhan forklarte i sitt første TV-intervju i 1989 at motivet for drapet var Kennedys støtte til Israel.

  • Kennedy-drapsmann blir ikke løslatt

    Amerikanske myndigheter har for 15. gang avslått en søknad om prøveløslatelse fra Sirhan Sirhan, som drepte presidentkandidat Robert F. Kennedy i 1968. Palestineren sier han ikke husker hendelsen, at han var full og skulle ønske det aldri skjedde.

    Sirhan Sirhan
    Foto: CALIFORNIA DEPARTMENT OF CORRECTIONS / AFP
På dagen 50 år etter at de fatale skuddene falt i Dallas, minnes USA sin president John F. Kennedy.
President Barack Obama og tidligere president Bill Clinton hedret John F. Kennedy med en kransenedleggelse på hans grav i ettermiddag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no