Kapret fly landet på Malta

Kapret fly landet på Malta

Oppsummert

Et libysk fly med 118 mennesker om bord ble kapret fredag og landet på Malta. Flykaprerne krevde et nytt parti i Libya som de ville skulle være pro-Muammar Gaddafi. Rundt klokken 15 ble alle passasjerene sluppet fri og kaprerne krevde asyl på Malta.

 • Kan få livstid for Malta-kapring

  To libyske menn ble søndag tatt inn for retten på Malta, tiltalt for å stå bak flykapringen 23. desember. Begge risikerer livstid i fengsel for kapringen og trusselen om å sprenge flyet. Begge erklærte seg ikke skyldig, ifølge AP.

 • Passasjerer tilbake i Libya

  Flere av passasjerene som var ombord på det libyske flyet som ble kapret og fløyet til Malta fredag, reiste i dag tilbake tiol Libya. Det er ikke klart hvor mange av passasjerene som i dag kom frem til hovedstaden Tripoli.

 • Våpnene til kaprerne var falske

  Våpnene som ble brukt til å kapre det libyske flyet somlandet på Malta, var kopier, skriver Maltas statsminister Joseph Muscat på Twitter. Muscat opplsyte tidligere i dag at kaprerne var væpnet med pistoler og en håndgranat.

  Laster Twitter-innhold
 • Hadde håndgranat og pistol på seg

  Kaprerne av det libyske flyet som landet på Malta hadde en håndgranat og en pistol på seg, opplyste Maltas statsminister Joseph Muscat på en pressekonferanse. – Sikkerhetsstyrkene i Malta gjennomgår nå flyet, og har funnet en pistol til, sier han.

  Statsministeren på Malta Joseph Muscat om flykapringen
Statsministeren på Malta Joseph Muscat om flykapringen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no