Zuzanna og Alessandra Cocca
Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Kabinansatt saksøker Ryanair

Oppsummert

Tidligere Ryanair-flyvertinne Alessandra Cocca har gått til sak mot det irske selskapet etter at hun ble sagt opp kort tid før den ett år lange prøvetiden gikk ut.

  • – Historisk avgjørelse

    – Dette er en historisk avgjørelse som vil endre måten flyselskap opptrer i Norge på, sier nestleder i Parat, Vegard Einan til NTB. Han mener at Ryanair har brutt omtrent alle lover som finnes i Norge, dersom det blir vedtatt at norsk lov skal anvendes.

  • Mener norsk lov skal gjelde

    Parat, som fører saken på vegne av flyvertinnen Cocca, mener at avgjørelsen i Høyesterett i praksis også innebærer at saken skal behandles og avgjøres etter norsk lov. De er likevel forberedt på at Ryanair vil hevde at irsk lov skal gjelde, og at også dette spørsmålet kan havne i Høyesterett før selve arbeidsrettssaken kommer opp for reell behandling, skriver NTB.

  • Ryanair må møte i norsk domstol

    Høyesterett slår enstemmig fast at saken som flyvertinnen Alessandra Cocca har anlagt mot Ryanair, skal føres for en norsk domstol. Ryanair har hele tiden hevdet at arbeidsrettssaken hører hjemme i Irland, fordi det er der selskapet er registrert.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no