Hopp til innhold

Justisminister Mehl hadde TikTok på tjenestetelefonen

Justisminister Emilie Enger Mehl hadde TikTok på tjenestetelefonen.

– Helt siden det ble stilt spørsmål om dette første gang, har jeg forsøkt å svare både Stortinget og mediene så åpent og ærlig som jeg mener er klokt, om min TikTok-bruk. Men jeg er også bevisst på at all informasjon kan misbrukes, sier Mehl til TV 2.

Statsråden sier hun av den grunn ikke har ønsket å gå i detalj om hvilke digitale verktøy hun bruker, og hvordan disse er satt opp.

– Men nå er det så mange spekulasjoner – som jeg opplever at går utover det som det er grunnlag for – at jeg vil avklare at jeg hadde TikTok på min ugraderte tjenestetelefon fra månedsskiftet august/september i høst til en av de første dagene i oktober, sier hun til TV 2.

NRK har spurt Statsministerens kontor hvilke sikkerhetshensyn som gjør at Mehl ikke kan svare Stortinget eller offentligheten om hun har hatt TikTok installert på sin jobbtelefon.

– Stortinget vil, på vanlig måte, få svar på dette før vi svarer media, svarte statssekretær Kristoffer Thoner tirsdag.

Dagbladet har i en rekke artikler problematisert TikTok-bruken til justisministeren. Avisen har flere ganger spurt om hun også har hatt lastet ned den kinesisk-eide appen på jobbtelefonen sin.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no