Hopp til innhold

Juryen i rettssaken til Depp og Amber sendt hjem

Rettsmøtene i den høyprofilerte rettssaken mellom Johnny Depp og Amber Heard er over. Begge parter oppfordret juryen til å tenke på andre overgrepsofre.

Rettssaken i den amerikanske delstaten Virginia har pågått i en drøy måned og blitt fulgt tett av mediene – og i sosiale medier. De tidligere ektefellene har forklart seg om alt fra mishandling og avføring i sengen til avkuttede fingre.

Fredag ble rettsforhandlingene avsluttet. Advokatene til både Depp og Heard avsluttet med å oppfordre jurymedlemmene til å tenke på andre ofre for overgrep i hjemmet.

Heards juridiske team fremhevet at en dom i Depps favør ville sende en negativ beskjed til andre som har overlevd vold i hjemmet.

Depps representanter argumenterte på sin side for at Heards påstander var grunnløse, og omtalte dem som «en dypt grusom handling mot sanne overlevende».

Etter prosedyrene begynner juryen sitt arbeid. Det kan ta mange timer og strekke seg over flere dager.

En avgjørelse er ikke ventet før tidligst til uka. Juryens diskusjoner varte litt mer enn to timer fredag, og vil gjenopptas tirsdag etter Memorial Day mandag, skriver Reuters.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no