NRK Meny

Julehandel

 • Bruker mindre penger på julegaver

  Trenden med at nordmenn vil bruke mindre penger på julegaver fortsetter. Det viser en fersk spørreundersøkelse gjort av Respons Analyse for DNB.

 • Sende ein milliard pakkar i jula

  Amazon seier at dei har hatt sin beste julesesong nokosinne. Dei sende ein milliard pakkar på verdsbasis, ifølgje Reuters. 19. desember var den travlaste dagen.

 • Ny rekord i kortbruk

  Nye tall viser at i perioden fra 1. til og med 24. desember er betalingskortene benyttet 143,1 millioner ganger, noe som er en vekst på 4,5 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Omsetningen har økt med to prosent, til 53,6 milliarder kroner.

 • Stjeler for millioner i desember

  Det stjeles for rundt 355 millioner kroner før jul. Tyvene er ofte kunder og utro ansatte, viser tall fra Hovedorganisasjonen Virke. Vanlige kunder tar det de ønsker seg, mens de profesjonelle tyvene holder seg unna butikkene pga økt kundemasse.

 • Mindre netthandel enn ventet

  Fram til helgen før julaften hadde nordmenn handlet på nett for 2,9 milliarder kroner. Det er langt mindre enn ventet. I en undersøkelse svarte norske forbrukere at de regnet med å netthandle julegaver for 4, 8 mrd, skriver Dagens Næringsliv.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no