Hopp til innhold
Torskefiske utenfor Senja
Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Juks i fiskerinæringa

Oppsummert

Fiskerdirektoratet har satt i gang undersøkelser etter å ha mottatt tips om ulovlig feilregistrering av fangst under årets torskefiske. Ifølge direktoratet har også Norges Fiskarlag mottatt meldinger om bevisst feilregistrering.

  • Ny satsing mot fiskerikriminalitet

    Regjeringen har satt ned en egen seksjon som skal bekjempe fiskerikriminalitet. En av de viktigste oppgavene til seksjonen blir å gjennomføre den nye reformen for fiskerikontroll. Reformen skal forbedre arbeidet mot alvorlig fiskerikriminalitet, kontrolletatenes effektivitet, og det digitale dokumentasjonssystemet til næringen.

    Torsk i kar.
    Foto: Synnøve Sundby Fallmyr
  • Settefiskselskap får 3,7 millioner

    NVE har ilagt settefiskselskapet Green Salar AS i Kvam i Hordaland et gebyr på 3.750.000 kroner for brudd på konsesjonsloven. NVE mener settefiskselskapet i tillegg brøt forskriften om internkontroll etter vassdragslovgivningen.

  • Fiskemottak avviser juks med fangst

    Flere fiskemottak som NRK har vært i kontakt med avviser at det foregår bevisst juks ved registrering av fangst. Fiskeridirektoratet har fått flere tips om at fisk blir feilregistrert, og mottakene enten blir forledet eller deltar i jukset.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no