Joshua French
Foto: Patrick da Silva Saether

Joshua French

Oppsummert

Joshua French sier til NRK at han og kameraten Tjostolv Moland var leiesoldater og at de ble lurt i en felle i Kongo. French ble dødsdømt for drap og sonet åtte år i fengsel i Kongo. Moland døde i fengselet i Kongo. French er tilbake i Norge.

 • French svarer på foredragskritikk

  Joshua French forsvarer foredragene han har holdt om tiden i Kongo. Flere har ment at French bruker historien for økonomisk vinning. I fredagens Lindmo sier han at han mener det er naturlig at han får fortelle sin versjon av historien.

 • Demonstrerer mot Joshua French

  Partiet Raudt i Skien og Porsgrunn demonstrerer måndag kveld utanfor kulturhuset i Porsgrunn, der Joshua French skal halde foredrag. Det skriv Dagbladet. Raudt Skien seier til avisa at dei er opprørte over at ein framandkrigar får ein talarstol.

 • Avlyser Joshua French-foredrag

  Arrangørane bak «Svarta Bjørn» i Narvik har avlyst foredraget til Joshua French etter mykje kritikk den siste tida. Også i Tromsø har enkelte vore kritiske til at han skal halde eit foredrag fordi han har vedgått å jobbe for opprørsgrupper i Kongo.

 • Høyreveteran mener French må betale

  FN-veteran og stortingsrepresentant Erlend Larsen (H) mener Joshua French bør betale tilbake deler av summen det kostet å få ham hjem til Norge. Han i en kronikk i Aftenposten at fellesskapets midler ikke bør gå til å hente folk som bryter lover.

 • French kan ha brutt norsk lov

  Oppdragene som Joshua French har sagt at han var med på som leiesoldat i Kongo, kan ha vært brudd på norsk lov, skriver VG. Ifølge avisa vil Kripos vurdere å undersøke saken nærmere. French avviser at han har utført straffbare handlinger.

Lansering av boken til Kari Hilde French

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no