NRK Meny
Joshua French
Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

Joshua French

Oppsummert

Joshua French er tilbake i Norge og er en fri mann etter at han ble dødsdømt og sonet åtte år i fengsel i Kongo. Hans mor, Kari Hilde French, kritiserer UD for dårlig informasjon i årene sønnen satt fengslet.

 • French kritiserer UD i Kongo-sak

  Kari Hilde French kom med kritikk mot det norske utenriksdepartementet for dårlig informasjon da hun onsdag lanserte sin bok om kampen for å få sønnen løslatt fra fengsel i Kongo.

 • Kari Hilde French med Kongo-bok

  Joshua Frenchs mor har skrevet bok om sønnen Joshuas opphold i kongolesisk fengsel og om årene hun selv tilbrakte i Kongo for å få ham løslatt. Se pressekonferansen kl. 10.30.

  Lansering av boken til Kari Hilde French
 • French og Moland planla flukt

  Joshua French og Tjostolv Moland planla å flykte frå fengselet i Kongo, skriv Kari Hilde French i si nye bok. Ifølgje VG skriv French at nordmennene smugla inn verktøy og vurderte å fjerne veggplater for å rømme ut gjennom taket.

 • – Shimon Peres hjalp French hjem

  Det skriver Fredrik Græsvik i sin nye bok «Dømt til døden i Kongo», ifølge VG og TV2. At den israelske statslederen involverte seg i French i fengselet i Kongo, skal ha vært en gjentjeneste for at Norge bisto Israel med å utvikle atomvåpen.

  Shimon Peres
  Foto: Oded Balilty / AP
Lansering av boken til Kari Hilde French

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no