NRK Meny
Jordskjelv rammer Clarence river på New Zealand
Foto: Mark Mitchell / AP

Jordskjelv på New Zealand

Oppsummert

Et kraftig jordskjelv med styrke 7,8 rammet søndag New Zealand, melder det amerkanske jordskjelvsenteret USGS. Skjelvet hadde sentrum nord for Christchurch som også ble rammet av et stort skjelv i 2011.

 • Nytt jordskjelv på New Zealand

  Et nytt jordskjelv har rystet New Zealand. Skjelvet hadde en styrke på 6,3 og episenteret er rundt 100 kilometer utenfor kysten av Nordøya, melder Reuters. Det er meldt flere tusen etterskjelv etter jordskjelvet på 7,8 som rammet Sørøya 14. november.

 • Turister evakueres etter jordskjelv

  Turister i den jordskjelvrammede kystbyen Kaikoura i New Zealand ble tirsdag evakuert med militære helikoptre for å bringe turister og innbyggere sørover. Om lag 2000 fastboende og 1200 turister befinner seg for øyeblikket i byen, melder AFP.

 • Flere etterskjelv på New Zealand

  Flere kraftige etterskjelv med en styrke på opptil 6,2 har rammet New Zealand mandag. De siste timene har det vært flere titalls skjelv, det siste målt med 5.8 på Richters skala, ifølge den nasjonale oversikten for jordskjelv på New Zealand.

  Laster Twitter-innhold
 • Advarer mot nye etterskjelv

  Et kraftig etterskjelv med en styrke på 6,2 har rammet New Zealand. Det nye skjelvet, som inntraff øst på Sørøya, og ble registrert mandag. Myndighetene advarer om at det kan komme nye etterskjelv og ber befolkningen beskytte seg.

Hanne Skarstøl Jøstensen, som tidligere bodde i Arendal, måtte evaukere fra hjemme sitt i Wellington i New Zealand etter det kraftige jordskjelvet søndag. Hør hvordan tobarnsmoren opplevde jordskjelvet og hva hun tenkte da tsunamialarmen gikk.
Innbyggere i Christchurch etter jordskjelvet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no