Evakuering Java i Indonesia
Foto: Wagino / AP

Jordskjelv på Java

Oppsummert

Et kraftig jordskjelv med styrke 6,5 ble registert ved Cipatujah på øya Java i Indonesia fredag kveld, opplyser det amerikanske jordskjelvsenteret USGS. Skjelvet førte til at bygninger raste sammen, og minst to mennesker omkom.

 • Java-jordskjelv kostet to liv

  Jordskjelvet som fredag kveld rammet Java i Indonesia, kostet minst to mennesker livet, og førte til at et stort antall bygninger ble ødelagt. Lørdag morgen lokal tid ble et nytt skjelv sør for Java registert, men det er ikke fare for tsunami.

 • Tsunamivarsel avblåst

  Etter at et kraftig jordskjelv rammet Java i Indonesia fredag, sendte myndighetene ut et begrenset tsunamivarsel for deler av kysten. Varselet ble opphevet etter rundt to timer, melder AP.

 • Tusener flykter fra mulig tsunami

  Tusenvis av innbyggere fra byer sør på Java har flyktet mot høyereliggende områder i frykt for at jordskjelvet fredag kveld skal føre til tsunami og oversvømmelser. Mange steder er det trafikkaos og lange køer av kjøretøyer.

  Evakuering Java i Indonesia
  Foto: Wagino / AP
 • Minst en omkom i Java-jordskjelv

  Det første dødsofferet etter det kraftige jordskjelvet som rammet Java i Indonesia fredag, er bekreftet. En 62 år gammel mann døde i Ciamis-regionen. Det skal også være flere andre dødsofre i samme område, bekrefter det nasjonale krisebyrået.

 • Tsunami på Java etter jordskjelv

  Sjøvann har strømmet inn i byene Kebumen og Cilakap på det sørlige Java etter at en tsunami ble utløst av et kraftig jordskjelv fredag. Ifølge TV-kanalen Kompas TV er beboere bedt om å forlate kystsonen, og mange steder er det trafikkaos.

  Evakuerer etter tsunamivarsel på Java
  Foto: Wagino / AP

AP: Minst to personer er død etter jordskjelv i Indonesia

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no