NRK Meny
Jordskjelv Kos
Foto: Louisa Gouliamaki / AFP

Jordskjelv mellom Hellas og Tyrkia

Oppsummert

En nordmann er hardt skadd, en svensk og en tyrkisk turist er bekreftet omkommet, og flere hundre personer er skadd, blant dem flere nordmenn, i jordskjelvet som rammet øya Kos og Bodrum natt til fredag. Skjelvet ble målt til 6,7 på skalaen.

 • Nytt jordskjelv nær Bodrum i Tyrkia

  Et jordskjelv 5,3 har rammet turistområdet Bodrum vest i Tyrkia. Det er foreløpig ikke meldt om noen skader som følge av skjelvet. Bodrum og den greske øya Kos ble i juli rystet av et skjelv som målte 6,7. To omkom og flere hundre ble skadd.

 • Må amputere etter Kos-jordskjelv

  Fotballspelar Martin Bakkejord Skolbekken (22) frå Nes i Akershus blei alvorleg skadd i jordskjelvet på Kos seint om kvelden onsdag 20. juli. No er det klart at han må amputere begge beina opp til knea. – Det er helt jævlig, skriv han på Facebook.

 • 65 jordskjelv i Tyrkia på tre døgn

  I den tyrkiske byen Bodrum har det vært 65 jordskjelv de siste 71 timene, ifølge EMSC. Hovedskjelvet skjedde natt til fredag denne uken, og det har kommet mange etterskjelv som følge av det.

  Laster Twitter-innhold
 • Kos: Infrastruktur inntakt

  Ordføreren på ferieøya Kos sier at jordskjelvet som rystet ferieøya i går ikke har gjort store skader på veinett og annen infrastruktur, skriver NTB. De største utfordringene skal være at havna er delvis skadet etter skjelvet.

  Havnen i Kos etter jordskjelvet
  Foto: Louisa Gouliamaki / AFP
 • Nordmann alvorlig skadet på Kos

  En norsk mann i 20-årene fra Romerike er alvorlig skadet etter jordskjelvet på Kos, skriver Romerikes Blad. Mannen fikk en mur over seg og ble fløyet til sykehuset i Heraklion på Kreta for behandling. Tilstanden til mannen skal ikke være livstruende.

Et skjelv med styrke på 6,7 ble registrert utenfor den tyrkiske byen Bodrum natt til fredag. Her rømmer gjester fra en restaurant i det veggene begynner å riste

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no