NRK Meny
Redningsarbeid etter jordskjelv i Sarpol e Zahab i Iran
Foto: Pouria Pakizeh / AP / ISNA

Jordskjelv i Iran og Irak

Oppsummert

Eit jordskjelv men styrke på 7,2 ramma søndag ved grensa mellom Irak og Iran. Skjelvet vart merka i store deler av Midtausten. Over 450 har mista livet og over 7000 er skadd i dei to landa.

 • Mangler nødhjelp i Iran

  Mange ofre etter jordskjelvet i Iran og Irak mangler fortsatt nødhjelp, tre dager etter skjelvet,melder AP. Mer enn 12.000 telt er distribuert i området, men over 30.000 hus er skadet eller jevnet med jorden. Området har kaldt vær så hjelpen haster.

 • Avslutter redningsoperasjoner

  Redningsoperasjonene i Kermanshah-provinsen, som ble hardt rammet i et jordskjelv søndag, er avsluttet. Det opplyser nødhjelpssjef Pir Hossein Koolivand til iransk statlig TV, ifølge Reuters.

 • 450 døde i jordskjelvet i Iran

  Dødstalet etter jordskjelvet i grenseområdet mellom Iran og Irak søndag, er komme opp i over 450. I Iran er 7000 skadd, medan 400 er skadd i Irak, opplyser Raude Halvmåne. Dei materielle skadane er store, og mange søv under ope himmel.

  Laster Twitter-innhold
 • Over 400 døde i Iran-skjelv

  Over 400 har mista livet og fleire enn 6000 er skadde, stadfestar iranske styresmakter etter jordskjelvet søndag. Redningsarbeidarar jobbar på spreng for å finne overlevande under ruinane etter jordskjelvet i Iran og Irak.

 • 6600 skadd i Iran-skjelv

  Dødstala i Iran har stige til nær 350 etter det kraftige jordskjelvet som i går ramma grenseområdet mellom Iran og Irak. Minst 6600 menneskje er melde skadde. Dei fleste av offera er i Kermanshah-provinsen nær grensa til Irak.

  Redningsarbeid etter jordskjelv i Sarpol e Zahab i Iran
  Foto: Pouria Pakizeh / AP / ISNA
Den kurdiske tv-kanalen Rudaw fikk oppleve jordskjelvet på direkten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no