29 jordskjelv på Zakyntos i Hellas
Foto: USGS

Jordskjelv i Hellas

 • Kraftig jordskjelv utenfor Hellas

  Et jordskjelv med styrke 5,8 ble registrert i Middelhavet sør for Hellas og vest for Malta natt til torsdag, ifølge European Mediterranean Seismological Centre. Det er ikke kommet meldinger om høye bølger eller skader som følge av skjelvene.

 • Nye jordskjelv på Kreta

  Det har vært fire nye etterskjelv i havet utenfor den greske øye Kreta det siste døgnet, alle med en styrke på mellom 4,2 og 4,9, ifølge jordskjelvsenteret USGS. Det største skjelvet kom lørdag med en styrke på 6,6. Det er ikke meldt om skadde.

 • Kraftig jordskjelv på Kreta

  Et jordskjelv med en styrke på omkring 6 har rammet Kreta, opplyser det europeiske jordskjelvsenteret EMSC og det amerikanske USGS. Skjelvets senter var 10 kilometer under jordoverflaten. Så langt er det ikke kommet meldinger om ødeleggelser.

  Jrdskjelv ved Ierapetra på Kreta i Hellas 2. mai 2020
  Foto: USGS/NRK
 • Jordskjelv i Hellas

  To personer ble lettere skadd da et jordskjelv med styrke på 5,6 rystet den vestlige delen av Hellas lørdag morgen. En rekke bygninger fikk mindre skader, og flere veier ble stengt på grunn av jordskred.

 • Jordskjelv nordvest for Kreta

  Et jordskjelv med styrke på 6 er registrert nordvest for den greske øya Kreta. Skjelvets episenter ligger om lag 40 kilometer nordvest for Kretas vestlige spiss. Det foreligger ingen meldinger om skader på personer eller infrastruktur.

Et skjelv med styrke på 6,7 ble registrert utenfor den tyrkiske byen Bodrum natt til fredag. Her rømmer gjester fra en restaurant i det veggene begynner å riste
Et skjelv med styrke på 6,7 ble registrert utenfor den tyrkiske byen Bodrum natt til fredag. Her rømmer gjester fra en restaurant i det veggene begynner å riste

– Det kjentes ut som at jorda ville kaste deg av

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no