Jordskjelv i havnebyen Guayaquil i Ecuador
Foto: ARIEL OCHOA / Afp

Jordskjelv i Ecuador

Oppsummert

Et jordskjelv har rammet Ecuador 7.9.2018. Det ble mål til 6.0. Landet hadde også et jordskjelv 3. desember 2017 med en styrke på 6.0. Samme år ble det også målt et skjelv i juli, og i desember 2016 fikk de et jordskjelv på 5,7 og 37 etterskjelv.

 • Jordskjelv i Ecuador

  En jordskjelv med styrke på 6,2 rammet sentralt i Ecuador torsdag kveld. Det er ikke meldt om skadde eller ødeleggelser på infrastruktur. Skjelvet inntraff klokken 21.12 lokal tid og hadde en dybde på 93,5 kilometer omtrent midt i landet.

 • Jordskjelv på 6.0 rammer Ecuador

  Et jordskjelv på 6.0 har rammet Ecuador, melder U.S. Geological Survey (USGS). Skjelvet traff 73 kilometer nord-nordøst for Portoviejo, skriver Reuters. Det er ikke kommet inn meldinger om døde eller skadede i det søramerikanske landet ennå.

 • Jordskjelv i Ecuador

  Et kraftig jordskjelv har rammet kysten av Ecuador, 30 kilometer nordøst for havnebyen Bahia. Skjelvet hadde en styrke på 6. Så langt er det ikke meldt om skadde, ifølge myndighetene i landet. Det skriver nyhetsbyrået AP.

 • Kraftig jordskjelv i Ecuador

  Et jordskjelv med styrke 5,7 og 37 etterskjelv førte til store ødeleggelser langs Ecuadors stillehavskyst mandag. Tre mennesker mistet livet, 47 er skadet og 700 familier har mistet sine hjem, melder AFP.

  Jordskjelv i Esmeraldas i Ecuador
  Foto: MANUEL TORO / Afp
 • Ecuador rammet av to jordskjelv

  Ecuador ble onsdag rammet to kraftige jordskjelv med få timers mellomrom. Minst en person har mistet livet. President Rafael Correas kontor opplyser at en person er omkommet og 85 er skadd.

I Ecuador hører redningsmannskapene rop om hjelp fra sammenraste bygg etter jordskjelvet i går. Til nå er 272 mennesker bekreftet døde og 2.500 skadet. Presidenten i Ecuador sier dødstallet kommer til å stige:

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no