Etter tsunami Chile
Foto: Pablo Ovalle Isasmendi / Ap

Jordskjelv i Chile

Oppsummert

Minst to personer mistet livet og ti er skadd etter at et jordskjelv med styrke 8,3 rammet Chile onsdag. Det ble sendt ut tsunamivarsel for Chile, Peru og Hawaii etter skjelvet.

 • Kraftig jordskjelv i Chile

  Et kraftig jordskjelv har rammet Chile. Skjelvet er målt til en styrke på 6,3 opplyser det amerikanske jordskjelvsenteret USGS ifølge Reuters. Skjelvet inntraff fredag formiddag lokal tid og fikk flere bygninger i hovedstaden Santiago til å svaie.

 • Jordskjelv i Chile

  I Chile har det vært et jordskjelv som har ramma kysten sør for byen Cokimbo. Det er foreløpig ikke meldt om skadde. Skjelvet hadde en styrke på 5,5 - og var ganske grundt på 24 kilometer, melder nyhetsbyrået Reuters.

 • Jordskjelv målte 6,5 utenfor Chile

  Et jordskjelv med en styrke på 6,5 oppsto 143 kilometer utenfor Chile mandag ettermiddag. Skjelvet er et etterskjelv etter onsdagens skjelv som tok livet av 13 mennesker og hadde en styrke på 8,3.

 • Dødstall etter jordskjelv

  13 mennesker er døde og seks er fortsatt savnet etter jordskjelvet i Chile tidligere i uken, opplyser myndighetene. – Tallet har steget til 13 døde, sier viseinnenriksminister Mahmud Aleuy natt til lørdag norsk tid.

Chile ble rammet av et jordskjelv med påfølgende tsunami onsdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no