NRK Meny
Laster kart, vennligst vent...

Jordskjelv i Asia

Oppsummert

Minst 200 mennesker skal ha mistet livet i Afghanistan og Pakistan, og skadeomfanget er høyst uavklart etter det kraftige jordskjelvet. Skjelvet rystet også deler av India. Episenteret ligger i et øde område sør for Feyzabad nordøst i Afghanistan.


Minst 300 menneske har mista livet i det kraftige jordskjelvet som ramma Afghanistan, Pakistan og India i går. Dei fleste omkomne er funne i Pakistan. Meir enn 2.000 menneske er skadde, og rundt 2.500 bustadar er øydelagde. Områda som er hardast råka er veglause og ligg avsides til, og det vil ta lang tid før hjelpemannskapa kjem fram
Tallet på omkomne etter det kraftige jordskjelvet i Afghanistan, India og Pakistan stiger. Episenteret var nordøst i Afghanistan. Hittil er minst 200 bekreftet døde og mer enn 1000 skadet, men det er ventet at tallet blir langt høyere.
Over hundre skadde mennesker bragt til sykehus i Peshawar etter jordskjelvet mandag.
NRKs utenriksmedarbeider Hallvard Sandberg orienterer om jordskjelvet og forteller at redningsapparatet i Pakistan er godt utbygget men i Afghanistan er infrastrukturen langt dårligere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no