Jordskred i Shenzhen i Kina
Foto: STR / Afp

Jordras i Kina

Oppsummert

11 mennesker som hadde ansvar for en stor søppelfylling i en industripark i Shenzhen i det sørlige Kina er arrestert. Da fyllingen kollapset, ble mer enn 20 bygninger begravet. 74 mennesker er savnet eller funnet døde.

 • 11 arrestert etter jordskred i Kina

  Flere ledere som hadde ansvar for deponiet i Shenzhen er arrestert for uaktsomhet i forkant av ulykken der til sammen 74 mennesker er savnet eller funnet døde, melder BBC. Deponiet raste sammen 20. desember, og mennesker ble begravet i avfallet.

 • To nye funnet i live etter jordras

  To personer har blitt funnet i live, nesten tre dager etter jordskredet i den kinesiske byen Shenzhen. Det sier kilder i brannvesenet. Den ene har blitt sendt til sykehus, mens den andre fortsatt graves ut, ifølge AFP.

 • Politirazzia etter jordskred i Kina

  Kinesisk politi har raidet kontorene til et selskap som var ansvarlig for fyllingen som forårsaket søndagens enorme jordskred i Shenzhen sør i Kina. 81 mennesker er fortsatt savnet i jordmassene.

 • Første omkomne funnet etter jordras

  Den første omkomne er funnet etter søndagens store jordskred i Shenzhen i Kina tirsdag. 81 mennesker er fortsatt savnet. Skredet ser ut til å ha sin årsak i en stor og ustabil søppelfylling like ved.

 • 91 fortsatt savnet etter jordskred

  Skredet i den kinesiske byen Shenzhen søndag skuldast truleg at ei enorm fylling med jord, skrot og bygningsavfall kollapsa. Minst 91 menneske er sakna og 33 bygningar er øydelagde som følgje av skredet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no