Bondeorganisasjonene overlever sitt krav
Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Jordbruksoppgjøret 2016

Oppsummert

Norges Bondelag og Staten har kommet til enighet i årets jordbruksoppgjør. Totalrammen er på 350 millioner kroner. Målprisene blir økt med 190 millioner kroner, mens budsjettstøtten blir økt med 100 millioner kroner.

 • Politisk kvarter om jordbruket

  Politisk kvarter om jordbruksoppgjøret
 • – Det var krevende forhandlinger

  Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) sier det var krevende forhandlinger fram til partene i jordbruksoppgjøret ble enige om en avtale. Det var en avstand på 770 millioner kroner før Staten og Bondelaget ble enige om en totalramme på 350 millioner.

 • Fornøyd med jordbruksoppgjøret

  Leder i Østfold Bondelag Martha Mjølnerød, er fornøyd med styrkinga av små og mellomstore bruk i årets jordbruksoppgjør. – Jeg oppfatter at de har fått til en endring på satsninga på små og mellomstore bruk til det bedre. Det ser jeg på som helt nødvendig for å kunne drive matproduksjon også der, sier Mjølnerød til NRK Østfold. Norges Bondelag har forhandlet seg fram til en totalramme på 350 millioner kroner. Målprisene, som påvirker hvor mye bøndene kan ta betalt for maten, blir økt med 190 millioner kroner. Budsjettstøtten økes med 100 millioner kroner.

  Leder i Østfold Bondelag Martha Mjølnerød
  Foto: Birger Kjølberg / NRK
 • Totalramme på 350 millioner kroner

  Norges Bondelag har forhandlet seg fram til en totalramme på 350 millioner kroner i årets jordbruksoppgjør. Bondelagsleder Lars Petter Bartnes sier de er fornøyd med å ha fått regjeringa med på å hevne ut inntektsmulighetene mellom små og store bruk.

Politisk kvarter om jordbruksoppgjøret
Statens tilbud i jordbruksoppgjøret overleveres
Statens tilbud i jordbruksoppgjøret overleveres

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no