Hopp til innhold
Bondegård raps
Foto: Flickr / randihausken (CC BY-NC 2.0)

Jordbruksoppgjøret 2015

Oppsummert

Staten og Norges Bondelag er enig om en jordbruksavtale med en ramme på 400 millioner kroner. Det betyr 13 000 kroner til gjennomsnittsbonden. Matprisene vil øke med 10 kroner per måned for en gjennomsnittsfamilie.

 • Bartnes fikk fornyet tillit

  Lars Petter Bartnes fortsetter som leder i Bondelaget etter årsmøtet, skriver Nationen. Flere fylkesledere skal ha blitt oppfordret til å stemme blankt på grunn av sterke reaksjoner etter håndteringen av lammetilskuddet.

 • Godkjenner jordbruksoppgjøret

  Senterpartiet stiller seg bak årets landbruksoppgjør – men først etter at deres alternative forslag er blitt nedstemt i Stortinget. Avtalen gir bøndene 400 millioner mer i støtte.

 • Ber Senterpartiet stemme nei

  Senterungdommen mener årets jordbruksoppgjør er så dårlig at Senterpartiet må stemme nei. Leder av Senterungdommen, Erling Laugsand, mener ansvaret for jordbruksforhandlingene må ligge i Stortinget og ikke overlates til Regjeringen, skriver Nationen.

 • – Riktig å auka matvareprisane

  Ap gir tommel opp til den «nye Listhaug» etter at Frp-landbruksministeren drog i land ein jordbruksavtale som både aukar inntektene til bøndene og matvareprisane. I opposisjon ville Frp kutta i overføringane med 7 milliardar kroner.

Jordbruksoppgjøret i Politisk kvarter. Sylvi Listhaug, Knut Storberget, Line Henriette Hjemdal og Geir Pollestad er med i debatten.
Sylvi Listhaug er irritert på Norsk Bonde- og Småbrukarlaget som har brutt forhandlingene også i år

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no