Hopp til innhold
Videoen ble publisert av det amerikanske militæret.

Tankskip i brann i Omanbukta

Oppsummert

Det er fortsatt uklart hva som forårsaket eksplosjonene om bord i Front Altair og Kokuka Courageous i Omanbukta torsdag. USAs utenriksminister Mike Pompeo anklager Iran for å ha angrepet tankskipene. Iran nekter for å ha noe med hendelsene å gjøre.

  • USA: Tankskip-mine ligner iransk

    Amerikansk marineekspert mener mine festet på det japanske tankskipet Kokuka Courageous forrige uke, ser ut som en iransk mine, ifølge AP. Angrepet i Omanbukta rammet også et norskeid skip. USAs utenriksminister anklager Iran for å stå bak, men Iran nekter.

    Videoen ble publisert av det amerikanske militæret.
  • USA slipper nye bilder av tankskip

    Utenriksdepartementet i USA gir ut nye bilder som de hevder skal vise iransk mannskap som fjerner en udetonert mine fra et japansk tankskip i Omanbukta.

    U.S. Pentagon in Washington releases handou
    Foto: Us Navy / Reuters
  • USA: Ønsker ikke krig med Iran

    USA «vil ikke ha krig» med Iran, sier utenriksminister Mike Pompeo til Fox News. USAs president Donald Trump har anklaget Iran for å stå bak angrepene mot to tankskip i Omanbukta nylig, noe Iran avviser. Forholdet mellom de to landene er spent.

    Mike Pompeo
    Foto: Eric Baradat / AFP
  • – Nesten sikre på at Iran står bak

    Storbritannia er nesten sikre på at Iran stod bak angrepene på tankskipene i Omanbukta, sier utenriksminister Jeremy Hunt til BBC. Hunt har tidligere kritisert Labour-leder Jeremy Corbyn, som mener det ikke finnes bevis på at Iran står bak.

  • Front Altair fremme i Emiratene

    Det brannskadde Frontline-tankskipet Front Altair har søndag kommet til De forente arabiske emirater etter det som antas å ha vært et angrep i Omanbukta før helgen. Spesialister er på plass for å inspisere skipets skader, opplyste Frontline lørdag.

Videoen ble publisert av det amerikanske militæret.
Videoen ble publisert av det amerikanske militæret.

USA: Iran fjernet mine fra tankskip

Bilder fra Press TV.

Pompeo mener Iran står bak tankskip-angrep

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no