al-nusra-fronten
Foto: STRINGER / Reuters

Jihadister i Europa

Oppsummert

Ingen andre konflikter i Midtøsten har tiltrukket seg så mange fremmedkrigere som borgerkrigen i Syria. Ifølge Europol har minst 5000 jihadister reist fra Europa til Syria og Irak. Radikalisering til ekstrem islam pågår i de fleste europeiske land.

 • PST: Vervet seg til terror

  En kinesisk mann bosatt i Norge reiste til Syria og vervet seg til to forskjellige terroristorganisasjoner, mener PST. Familiefaren i 30-årene kom til Norge på familiegjenforening. Mannen er utvist fra Norge, men kona og barna bor fortsatt i landet.

 • Trekker tilbake statsborgarskap

  Nederlandske styresmakter har trekt tilbake statsborgarskapet til fire personar dei meiner har slutta seg til ein terrororganisasjon. Ny lovgiving tillèt tilbaketrekking av statsborgarskapet til personar mistenkt for å vere jihadistar.

 • Britisk jente fryktes drept i Syria

  En av tre britiske jenter som i fjor reiste til Syria for å slutte seg til IS, er trolig drept i et russisk luftangrep i Raqqa i Syria, opplyser advokaten til jentas familie til BBC. Jenta var 16 år da hun reiste sammen med to venninner på 15.

 • Brite skyldig i planlagt politidrap

  En britisk mann er i retten i London kjent skyldig i å ha planlagt å drepe politifolk, soldater og sivile i et IS-inspirert angrep i 2014. En annen mann sa seg skyldig i de samme planene i februar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no