NRK Meny
al-nusra-fronten
Foto: STRINGER / Reuters

Jihadister i Europa

Oppsummert

Ingen andre konflikter i Midtøsten har tiltrukket seg så mange fremmedkrigere som borgerkrigen i Syria. Ifølge Europol har minst 5000 jihadister reist fra Europa til Syria og Irak. Radikalisering til ekstrem islam pågår i de fleste europeiske land.

 • Trekker tilbake statsborgarskap

  Nederlandske styresmakter har trekt tilbake statsborgarskapet til fire personar dei meiner har slutta seg til ein terrororganisasjon. Ny lovgiving tillèt tilbaketrekking av statsborgarskapet til personar mistenkt for å vere jihadistar.

 • Britisk jente fryktes drept i Syria

  En av tre britiske jenter som i fjor reiste til Syria for å slutte seg til IS, er trolig drept i et russisk luftangrep i Raqqa i Syria, opplyser advokaten til jentas familie til BBC. Jenta var 16 år da hun reiste sammen med to venninner på 15.

 • Brite skyldig i planlagt politidrap

  En britisk mann er i retten i London kjent skyldig i å ha planlagt å drepe politifolk, soldater og sivile i et IS-inspirert angrep i 2014. En annen mann sa seg skyldig i de samme planene i februar.

 • – 286 svenske syriafarere

  286 svensker har reist til Syria de siste årene og sluttet seg til terrorgrupper, ifølge sikkerhetspolitiet Säpo. En tredel av syriafarerne er kvinner. Av dem som har reist, er om lag 40 blitt drept i kamp. Rundt 125 har reist tilbake til Sverige.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no