NRK Meny
CHINA-ATTACK/ Police investigate after a group of armed men attacked people at Kunming railway station, Yunnan province
Foto: STRINGER/CHINA / Reuters

Jernbaneangrep i Kina

Oppsummert

Militante uigurer sto ifølge kinesiske myndigheter bak terrorangrepet der 29 ventende passasjerer ble knivstukket og drept på en jernbanestasjon i Yunnan-provinsen lørdag. Tre mistenkte er arrestert etter angrepet.

 • Tre dømt til døden i Kina

  Tre personer er dømt til døden etter å ha planlagt og ledet et terrorangrep på en jernbanestasjon i Yunnan-provinsen, ifølge kinesisk fjernsyn. 31 personer ble drept og 140 såret. Statlige medier omtaler hendelsen som «Kinas 11. september».

  CHINA-ATTACK/ Police investigate after a group of armed men attacked people at Kunming railway station, Yunnan province
  Foto: STRINGER/CHINA / Reuters
 • Terror etter utreisenekt

  De åtte som er pågrepet for terroren på en jernbanestasjon i Kina, sier de utførte drapene fordi de ble nektet å reise ut av landet og delta i hellig krig. 29 reisende mistet livet i angrepet, mens fire terrorister ble drept, skriver Ap.

 • Omfattende politijakt i Kina

  Kinesisk politi har innledet en omfattende jakt på gjerningsmennene som knivstakk og drepte 30 personer på en jernbanestasjon i Yunnan-provisen i går. I dag døde en politimann av skadene han var påført.

 • Oppdaterte dødstall i Kina

  Søndag døde en politimann av skadene han ble påført under terrorangrepet på jernbanestasjon i Yunnan-provinsen. Dermed har til sammen 30 mennesker mistet livet, mens 130 er såret.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no