Overgrep Asker
Foto: Andrea Kluge / NRK

Jenter utsatt for overgrep i Asker

Oppsummert

To fem år gamle jenter ble fredag 2. august utsatt for ovegrep på Borgen i Asker.

Torsdag 8. august ble en mann i 40-årene pågrepet av politiet og siktet for voldtekt.

 • Asker-politiet gjenopptar overgrepssak fra 2010

  Politiet i Asker og Bærum gjenåpner en henlagt sedelighetssak fra 2010 i samråd med Riksadvokaten, opplyser politiet i en pressemelding. Mannen det gjelder ble tidligere i august siktet for grove overgrep mot to 5 år gamle jenter i Asker. Ifølge politiet er det den samlede informasjonen som gjør at de nå gjenopptar saken.

 • Åtteåring i dommaravhøyr

  Ei åtte år gamal jente har vore i dommaravhøyr etter at politiet mistenker at den 45 år gamle mannen kan stå bak fleire overgrep. Dette overgrepet er av liknande karakter som det mannen er sikta for, og fant stad i same område. Åtteåringen vart avhøyrt ved Barnehuset i Oslo, melder TV2.

  – Ho forklarte seg greit for politiet, men eg synes det er for tidleg å sei om det er band mellom denne sakaa og saka vi har behandla i retten, seier bistandsadvokat Terje Korneliussen til TV2. Han representerer dei fornærma barna i saka.

 • Etterforska for tidlegare ovegrep mot barn

  Mannen som er sikta for valdtekt av to fem år gamle jenter i Asker, skal vere ein tobarnsfar frå Akershus. Han vart også etterforska for overgrep mot barn i 2010 og i ein periode fremover, melder VG.

  Etter det VG har fått opplyst skal ikkje tobarnsfaren ha blitt straffeforfulgt for forholda, men fleire barn skal ha blitt tatt inn til dommeravhøyr av politiet.

 • Siktet for Asker-overgrepene erkjenner utuktig omgang med jentene

  Mannen som er siktet etter overgrepene mot unge jenter i Asker erkjenner utuktig omgang.
  – Han erkjenner den opprinnelig siktelsen, utuktig omgang. Han erkjenner ikke den nåværende siktelsen som går på voldtekt, sier advokat Cecilie Nakkestad til NRK.
  Ifølge politiadvokaten på saken er mannen siktet for voldtekt, og han er begjært varetektsfengslet i fire uker.

  Overgrep i Asker
  Foto: Andrea Kluge / NRK
To jenter utsatt for grovt seksuelt overgrep

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no