Hopp til innhold

Jemen-samtaler i gang i Stockholm

Et internasjonalt møte om situasjonen i krigsherjede Jemen holdes i Stockholm i helgen. En skjør våpenhvile er kommet på plass i landet.

Møtet som startet fredag, skal pågå i tre dager. Rundt 150 personer er med. Deltakerlisten omfatter representanter for Jemen, FN, internasjonale organisasjoner og øvrige land som er engasjert i konflikten på forskjellige måter.

I tillegg til sikkerhetssituasjonen er landets politiske og økonomiske utvikling et tema for samlingen.

FNs Jemen-utsending Hans Grundberg er blant dem som skal være med. Han har ledet forhandlingene som ledet fram til våpenhvilen. Den har vært på plass i landet siden 2. april. FN er nå i samtaler med partene om en mer permanent våpenhvile, skriver svensk UD i en pressemelding.

Jemen har vært herjet av en brutal krig siden opprørerne tok kontroll over hovedstaden Sana i 2014, noe som utløste en intens og dødelig saudiarabisk-ledet intervensjon året etter.

FN kaller krigen verdens verste humanitære katastrofe. Over 4 millioner mennesker er fordrevet internt, og 19 millioner står i fare for å rammes av sult, ifølge talsmann for FNs generalsekretær, Stephane Dujarric. Det skriver NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no