Kvinne i Sanaa, Jemen
Foto: Khaled Abdullah / Reuters

Jemen

Oppsummert

Jemen har vært herjet av borgerkrig i over fem år. Nord i landet har den Iran-støttede Houthi-militsen makten, mens i sør er det strid mellom separatister og den internasjonalt anerkjente regjeringen.

 • Gir opp håp om uavhengighet

  Den ledende separatistgruppen, Det sørlige overgangsråd, i Jemen gir opp målet om en uavhengig stat. Det gjør gruppen for å få gjennomført fredsavtalen fremforhandlet av Saudi-Arabia, som har ligget på vent.

 • Barn og kvinner drepne i Jemen

  Sju barn og to kvinner skal vere drepne i eit luftangrep i Jemen, opplyser FN. I tillegg er to kvinner og to barn skadd. Houthi-opprørarane skuldar den saudileidde koalisjonen for å stå bak angrepet, som skjedde måndag.

 • Spår stor økonomisk nedgang

  Det internasjonale pengefondet spår den største økonomiske nedgangen i Midtøsten på 50 år. IMF tror økonomien i Midtøsten og Nord-Afrika vil krympe med 5,7 prosent i 2020, og så mye som 13 prosent i krigsherjede land som Jemen, Irak og Syria.

 • Oljetanker ved Jemen kan revne

  FN sier at en forlatt oljetanker utenfor kysten av Jemen risikerer å revne eller eksplodere, og påføre store miljøskader i Rødehavet, melder AP. FN-inspektører har blitt nektet av Houthi-opprørere å undersøke skipet, som innholder en million fat olje

 • Unicef: Verre for barn i Jemen

  Koronapandemien kan gjøre at 2,4 millioner barn blir rammet av sult i krigsherjede Jemen, advarer Unicef. De advarer om at landets helsevesen og infrastruktur sliter med å takle pandemien, og at det nå kan bli enda verre for barn i Jemen, melder AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no