Fotgjengere foran børsen i Tokyo, Japan
Foto: KAZUHIRO NOGI / Afp

Japansk økonomi

Oppsummert

Regjeringen i Japan varsler en ny krisepakke på 2300 milliarder kroner for å stimulere landets skrantende økonomi. Rundt halvparten av summen skal være statsfinansielle tiltak, deriblant økt offentlig forbruk.

 • Japan med handelsoverskudd

  Japan noterer seg et handelsoverskudd i oktober. Det første overskuddet på fire måneder kommer samtidig som eksporten til USA minker og oljeprisen faller. Finansdepartementet opplyser onsdag at overskuddet totalt er på 17,3 milliarder yen.

 • Nedtur for japansk industri

  Industriproduksjonen fortsatte å falle i Japan i januar. Det er tredje måned på rad med nedgang, opplyser myndighetene. I årets første måned krympet industriproduksjonen med 3,7 prosent. Det er en større nedgang enn analytikere ventet.

 • Japans forsvarsbudsjett vedtatt

  Regjeringen i Japan har godkjent et rekordstort forsvarsbudsjett på grunn av trusler fra Nord-Korea og uenighet med Kina. Rundt 380 milliarder kroner er satt av til militæret neste år. Det er femte år på rad at landet øker budsjettet, melder AFP.

 • Vil øke japansk forsvarsbudsjett

  Japans forsvarsdepartement ønsker et rekordhøyt budsjett for 2017 på grunn av uro for Nord-Korea og konflikten i Sør-Kinahavet. Departementet har søkt om 420 milliarder kroner, skriver japansk presse som siterer ikke-navngitte kilder i regjeringen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no