Fotgjengere foran børsen i Tokyo, Japan
Foto: KAZUHIRO NOGI / Afp

Japansk økonomi

Oppsummert

Regjeringen i Japan varsler en ny krisepakke på 2300 milliarder kroner for å stimulere landets skrantende økonomi. Rundt halvparten av summen skal være statsfinansielle tiltak, deriblant økt offentlig forbruk.

 • Nedtur for japansk industri

  Industriproduksjonen fortsatte å falle i Japan i januar. Det er tredje måned på rad med nedgang, opplyser myndighetene. I årets første måned krympet industriproduksjonen med 3,7 prosent. Det er en større nedgang enn analytikere ventet.

 • Japans forsvarsbudsjett vedtatt

  Regjeringen i Japan har godkjent et rekordstort forsvarsbudsjett på grunn av trusler fra Nord-Korea og uenighet med Kina. Rundt 380 milliarder kroner er satt av til militæret neste år. Det er femte år på rad at landet øker budsjettet, melder AFP.

 • Vil øke japansk forsvarsbudsjett

  Japans forsvarsdepartement ønsker et rekordhøyt budsjett for 2017 på grunn av uro for Nord-Korea og konflikten i Sør-Kinahavet. Departementet har søkt om 420 milliarder kroner, skriver japansk presse som siterer ikke-navngitte kilder i regjeringen.

 • Tokyobørsen gikk opp

  Tokyobørsens endte fredag på sitt høyeste nivå på to måneder. Blant aksjene som gjorde det godt fredag, var Sharp som økte 19 prosent i verdi etter at Kina godtok at Sharp blir kjøpt opp av Foxconn.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no