NRK Meny

Japansk hvalfangst

Oppsummert

Offisielt sluttet Japan med kommersiell hvalfangst i 1987, men kritikere sier landet bruker smutthull i Den internasjonale hvalfangstkommisjonen for å fortsette jakten under påskudd om vitenskapelig forskning.

 • Japan fortsetter hvalfangst

  Japan har drept 115 hvaler i det nordvestlige Stillehavet i løpet av dette årets hvalfangst. I 2014 fastslo FNs internasjonale domstol i Haag at Japans vitenskapelige hvalfangst i Sørishavet måtte stanses, men i 2015 gjenopptok landet fangsten.

 • Japan gjenopptar hvalfangst

  Japan gjenopptar sin forskningsfangst på hval. En hvalfangstflåte sendes til Antarktis tirsdag, opplyser den japanske regjeringen. Det japanske fiskeridepartementet opplyser at målet med det toktet, som skal vare i 3 måneder, er å fange 333 vågehval.

 • Japan fortsetter hvalfangst

  Hvalfangstbåter har forlatt havna i den japanske byen Ayukawa. For tre uker siden fastslo FNs internasjonale domstol i Haag (ICJ) at fangsten var ulovlig.

 • Japan avlyser Antarktis-hvalfangst

  For første gang på 25 år avlyser Japan sin neste planlagte hvalfangst i Antarktis. FNs internasjonale domstol i Haag beordret nylig en stans i fangstvirksomheten.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no