Banca Monte dei Paschi di Siena
Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

Italias økonomi

Oppsummert

Italia gir etter for EUs krav om å redusere underskotet på budsjettet for 2019. EU-kommisjonen nekta å godkjenne det første budsjettutkastet fordi dei meinte det avveik frå reglane som gjeld i eurosona.

 • Italia godkjenner revidert budsjett

  Italias nasjonalforsamling har gitt grønt lys til statsbudsjett for neste år etter at EU avviste det opprinnelige forslaget på grunn av et stort underskudd. Sent lørdag kveld ble budsjettet vedtatt i underhuset, også der uten debatt.

 • Reuters: Italia med budsjettforslag

  Italias statsminister og koalisjonsregjeringas leiarar er samde om forslag til eit nytt statsbudsjett som dei håper vil tilfredsstille EUs krav og redde Italia frå bøter og andre straffesanksjonar, skriv Reuters.

 • EU godtar ikke Italias budsjett

  Italia har lagt fram et nytt statsbudsjett med mindre underskudd enn det forrige budsjetter, men det er fortsatt ikke nok til å tilfredsstille EU. Det sier EUs finanskommissær, ifølge AFP. Landet har over dobbelt så mye statsgjeld som tillatt.

 • Italia gir etter for budsjettkrav

  Den italienske regjeringa har vedteke å følge EUs oppfordring om å redusere budsjettunderskotet for neste år. Statsministeren presenterte i dag eit revidert budsjett overfor EU for å unngå sanksjonar frå Brussel.

 • Italienere protesterer mot EU

  80 000 italienere demonstrerte lørdag på Piazza del Popolo i Roma mot EU, som prøver å få Italia til å vedta et statsbudsjett med mindre underskudd. Demonstrantene hyllet også Matteo Salvini, leder for ytre høyre partiet Lega og innenriksminister.

  Italienere protesterer mot EU
  Foto: Filippo Monteforte / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no