NRK Meny
Banca Monte dei Paschi di Siena
Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

Italias økonomi

Oppsummert

Den italienske økonomien opplever vanskeligheter, og Europas eldste bank, Monte Dei Paschi, begynte august med et voldsomt fall. Investorene frykter også andre italienske banker kan bli tvunget til å avskrive misligholdte lån.

 • Unge ledige preger italiensk valg

  Økonomi og arbeidsledighet blant ungdom er viktige temaer i valgkampen i Italia. I motsetning til nabolandene Frankrike og Spania, sliter Italia med en vedvarende svak økonomi, høy offentlig gjeld og budsjettunderskudd. Valgdagen er 4. mars.

 • Ny ordning for fattige italienere

  Italias regjering har godkjent en ny velferdsordning for fattige i landet, etter at antallet fattige har økt drastisk. Den nye ordningen vil gi de hardest rammede husholdningene 190 til 490 euro mer i måneden, avhengig av antall personer.

 • Italia med den kraftigste veksten

  Italia kunne i årets andre kvartal notere seg den høyeste veksten i landets bruttonasjonalprodukt (BNP) på seks år, viser offisiell statistikk. Økonomien har i perioden fra april til og med juni vokst med 0,4 prosent siden årets første kvartal.

 • Italiensk økonomi mot full stans

  Veksten i italiensk økonomi stanset helt opp i andre kvartal, viser offisielle tall som ble lagt fram fredag. Italias økonomi har knapt økt siden landet ble med i euroen i 1999, men landet kom ut av tre år med resesjon ved starten av 2015.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no