Banca Monte dei Paschi di Siena
Foto: STEFANO RELLANDINI / Reuters

Italias økonomi

Oppsummert

Italia gir etter for EUs krav om å redusere underskotet på budsjettet for 2019. EU-kommisjonen nekta å godkjenne det første budsjettutkastet fordi dei meinte det avveik frå reglane som gjeld i eurosona.

 • Italias BNP vil falle 9,5 prosent

  Italias bruttonasjonalprodukt (BNP) ligger an til å krympe med 9,5 prosent dette året, opplyser sentralbanken i sin kvartalsrapport. BNP er et uttrykk for verdien av et lands samlede varer og tjenester.

 • Budsjettunderskudd dramatisk opp

  Nedstengningen med koronakrisen og enorme statlige støttepakker skyver underskuddet og statsgjelda i Italia opp i nye svimlende høyder. Regjeringen spår at eurosonens tredje største økonomi går mot resesjon i år med en BNP-nedgang på 8 prosent.

 • Italia godkjenner revidert budsjett

  Italias nasjonalforsamling har gitt grønt lys til statsbudsjett for neste år etter at EU avviste det opprinnelige forslaget på grunn av et stort underskudd. Sent lørdag kveld ble budsjettet vedtatt i underhuset, også der uten debatt.

 • Reuters: Italia med budsjettforslag

  Italias statsminister og koalisjonsregjeringas leiarar er samde om forslag til eit nytt statsbudsjett som dei håper vil tilfredsstille EUs krav og redde Italia frå bøter og andre straffesanksjonar, skriv Reuters.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no