NRK Meny
Kollage av sykehus i Helse Sør-Øst

IT-svikt i Helse Sør-Øst

Oppsummert

NRK har avslørt at utenlandske IT-arbeidere i flere uker har hatt mulighet til å hente ut pasientinformasjon om 2,8 millioner pasienter i Helse Sør-Øst.

 • Helse Sørøst må betale 280 mill.

  Helse Sørøst må ut med 280 millioner kroner til IT-leverandøren DXC, som hadde ansvaret for det omstridte IKT-prosjektet i helseforetaket fram til mai i fjor. Prosjektet ble stanset etter NRKs avsløringer.

 • Sårbare for cyberkriminalitet

  Norge er så gjennomdigitalisert at det gjør oss særlig sårbare for cyberkriminalitet og IKT-uhell, viser en ny rapport fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet. Å tjenesteutsette IKT-tjenester, slik som i Helse Sør-Øst-skandalen, er med på å øke risikoen.

 • Utelukker ikke flere avganger

  Toppsjef i Helse Sør-Øst, Cathrine Lofthus, utelukker ikke at flere vil gå som følge av IT-svikten. Samtidig vil hun ikke svare på om hun har tillit til sine nærmeste ledere.

 • Venstre: – Ledelsen bør trekke seg

  Toppledelsen i Helse Sør-Øst bør trekke seg, mener Venstres helsepolitiske talsmann Ketil Kjenseth. Han mener de har sviktet og tatt for lett på oppgaven med å sikre pasienters helseopplysninger.

 • Helse Sør-Øst: Outsourcing stoppes

  Helse Sør-Øst vil sette outsourcing av IT fullstendig på hold. Datterselskapet Sykehuspartner skal fortsatt ha ansvar for IT i helseforetaket inntil de har kontroll på tilganger, personvern og informasjonssikkerhet. Les mer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no