NRK Meny
Sveriges Statsminister Stefan Löfven under et presstreff i Rosenbad torsdag.
Foto: Erik Simander/tt / NTB scanpix

IT-skandale i Sverige

Oppsummert

Statsminister Stefan Löfven har avsatt to av sine statsråder etter IT-skandalen i Sverige. Identiteten til hemmelige svenske agenter kan ha kommet på avveie etter utflagging av svensk IT-system.

 • Kritikk for manglende IT-sikkerhet

  Sveriges regjering får kritikk for manglende IT-sikkerhet. Myndighetene har gitt to IT-selskaper tilgang til lokaler som lagrer informasjon om regjeringens telekommunikasjon, uten sikkerhetsavtale, ifølge SVT.

 • Fremjar mistillit mot Stefan Löfven

  Sverigedemokraterna vil felle statsminister Stefan Löfven og heile regjeringa for handsaminga av den svenske IT-skandalen. - Löfven har snakka om eit havari, men ikkje havariet innanfor regjeringa, seier partiet.

 • Åkesson krever Löfvens avgang

  Leder for Sverigedemokraterna Jimmie Åkesson krever at Sveriges statsminister Stefan Löfven går av. Bakgrunnen er nye opplysninger i IT-skandalen i Sverige, melder SVT. Åkesson sier han «ikke tror på noe av det som kommer fra regjeringen» i saken.

 • Svenskene vil beholde Hultqvist

  Sveriges opposisjon krever fortsatt forsvarsministerens avgang, men en ny måling viser at over halvparten av velgerne sier nei til mistillitsforslaget. Målingen er utført av gallupinstituttet SIFO på vegne av TV4 Nyheterna.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no