NRK Meny
Valg på Island
Foto: FRANCIS KOHN / AFP

Islandsk politikk

Oppsummert

På Island fortsetter kaoset etter parlamentsvalget. Selvstendighetspartiet har gitt opp å danne regjering, og nå går stafettpinnen over til De Grønne.

 • Ny statsminister på Island

  41 år gamle Katrin Jakobsdottir tiltrer fredag som Islands nye statsminister. Island holdt valg i slutten av oktober, men først nå har det vært mulig å danne en koalisjon med tre partier som altså har utpekt Jakobsdottir til statsminister.

  Katrin Jakobsdottir
  Foto: Brynjar Gunnasrson / AP
 • Brudd i forhandlingene på Island

  Forhandlingene om en ny koalisjonsregjering på Island brøt sammen i dag. Det opplyser leder av Venstrebevegelsen de Grønne, Katrin Jacobsdottir, melder DPA. Hun fikk oppgaven med å danne regjering etter valget forrige helg.

 • Ber Jakobsdottir danne regjering

  Katrin Jakobsdottir fra Venstrebevegelsen – de grønne skal forsøke å danne regjering på Island sammen med blant annet Piratpartiet. Det ble klart etter et møte med Islands president torsdag.

  ICELAND-POLITICS-VOTE
  Foto: HALLDOR KOLBEINS / AFP
 • Knapp seier til venstresiden

  Det konservative Selvstendighetspartiet ble største parti med 25 prosent i gårsdagens valg på Island. Men sammenlagt ble det en knapp seier for partiene som er aktuelle for et regjeringssamarbeid på venstresiden, ifølge nyhetsbyrået TT.

 • Selvstendighetspartiet størst

  På Island har selvstendighetspartiet til statsminister Bjarni Bendediktsson gått tilbake, men er fortsatt landets klart største parti med 25 prosent. Venstrepartiet de Grønne som lå an til å bli jevnstort, fikk bare 17 prosent, viser valgresultatene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no