Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge og advokat Are Aurlien (med ryggen til) holder pressekonferanse på Bristol etter møtet med kulturministeren.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Islamsk Råd Norge

Oppsummert

Kulturdepartementet holder tilbake pengestøtten til Islamsk Råd Norge (IRN). Rådet har lenge vært preget av interne stridigheter. IRN sier de er skuffet over beslutningen og mener de gjør en god jobb.

 • Nytt styre i Islamsk Råd

  Norges største organisasjon for muslimer, Islamsk Råd Norge, har valgt nytt styre. Blant annet er den omstridte generalsekretæren Mehtab Afsar ute og organisasjonen har fått en kvinnelig nestleder, skriver Vårt Land.

 • Deler på Islamsk Råd-støtten

  Fire organisasjoner får dele på 650.000 kroner i statsstøtte som opprinnelig var tiltenkt Islamsk Råd Norge. Mest penger får Muslimsk Dialognettverk, som består av fem muslimske trossamfunn som har brutt ut av Islamsk Råd, skriver Klassekampen.

 • Fire aktører deler støtten

  Fire organisasjoner deler på 650.000 kroner i statsstøtte som opprinnelig var tiltenkt Islamsk Råd Norge (IRN), skriver Klassekampen. Den største andelen – 190.000 kroner – går til Muslimsk Dialognettverk, som består av fem muslimske trossamfunn.

 • Klage fra Islamsk Råd avvist

  Kongen i statsråd har avvist klagen fra Islamsk Råd om å frata organisasjonen statsstøtte. Den årlige statsstøtten til Islamsk Råd har vært på 1,3 millioner kroner og har blitt utbetalt to ganger årlig. Nå er det imidlertid slutt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no