NRK Meny
Generalsekretær Mehtab Afsar i Islamsk Råd Norge og advokat Are Aurlien (med ryggen til) holder pressekonferanse på Bristol etter møtet med kulturministeren.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Islamsk Råd Norge

Oppsummert

Kulturdepartementet holder tilbake pengestøtten til Islamsk Råd Norge (IRN). Rådet har lenge vært preget av interne stridigheter. IRN sier de er skuffet over beslutningen og mener de gjør en god jobb.

 • Klage fra Islamsk Råd avvist

  Kongen i statsråd har avvist klagen fra Islamsk Råd om å frata organisasjonen statsstøtte. Den årlige statsstøtten til Islamsk Råd har vært på 1,3 millioner kroner og har blitt utbetalt to ganger årlig. Nå er det imidlertid slutt.

 • Islamsk Råd klagar på støttekutt

  Islamsk Råd Norge har valt å klage på vedtaket frå Kulturdepartementet om å kutte i statsstøtta til organisasjonen, skriv Dagbladet. Utbetalinga til IRN er på 1,3 mill. kroner, pengane frå Kulturdepartementet utgjer halvparten.

 • Fornøyd med nytt muslimsk nettverk

  Kulturministeren er glad for at moskeene som brøt med Islamsk Råd har etablert en ny organisasjon. – Jeg er glad for at det etableres initiativer som bidrar til at arbeidet med tros- og livssynsdialog ikke stopper opp, sier hun til Klassekampen.

 • Nytt muslim-nettverk

  De fem moskeene som har brutt ut av Islamsk Råd Norge har etablert en ny organisasjon. Den har fått navnet Muslimsk Dialognettverk Norge (MDN), skriver Vårt Land. Målet med nettverket er å føre dialog med myndighetene og andre religiøse samfunn.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no