NRK Meny
Bombenedslag i den syriske byen Kobani
Foto: ARIS MESSINIS / Afp

Islamister i Syria

Oppsummert

Den islamske staten IS har tatt kontroll over store landområder i Irak og Syria. USA og allierte land har startet luftangrep mot den ytterliggående islamistiske grupperingen.

 • USA-ammunisjon til Syria-krigere

  USA har levert ammunisjon til syriske opprørsstyrker i forkant av et forsøk på å gjenerobre byen al-Shadadi fra ekstremistgruppa IS, ifølge Reuters. Al-Shadadi blir logistikkmessig regnet som en viktig by for IS, og det er ventet harde kamper.

 • IS bak bilbombe som drepte 16

  Ekstremistgruppen IS sier de står bak et bilbombeangrep som drepte minst 16 mennesker og såret titalls i byen Homs i Syria. Samtlige av de drepte var sivile, opplyser guvernør Talal Barazi i provinsen med samme navn. 54 andre skal ha blitt såret.

 • – Ti drept i eksplosjon i moské

  Minst ti medlemmer av Nusrafronten ble drept i en eksplosjon i en moské i Idlib-provinsen i Syria fredag, ifølge en syrisk eksilgruppe. Moskeen ligger i byen Ariha i Syria.

 • – Har kontroll over syrisk grenseby

  En syriskkurdisk milits sier de har full kontroll over grensebyen Tel Abyad i Syria etter å ha overvunnet IS-opprørere. Talsmann for den kurdiske militsen YPG sier til Reuters at tre IS-opprørere er drept og én skal ha tatt livet av seg selv.

 • Video skal vise skadene i Palmyra

  Nyhetsbyrået Reuters publiserte i dag videobilder som angivelig viser ødeleggelsene i oldtidsbyen Palmyra etter de siste dagers angrep. Ingen uavhengige kilder har kunnet bekrefte om opptakene er ekte.

  En video publisert på sosiale medier skal angivelig vise ødeleggelsene fra luftangrep mot den syriske byen Palmyra.
En video publisert på sosiale medier skal angivelig vise ødeleggelsene fra luftangrep mot den syriske byen Palmyra.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no