Hopp til innhold
Moskeen i Åkebergveien 28B i Oslo
Foto: Sandra Mei Ling Noer / NRK

Islam i Norge

  • Færre enn før er medlem i eit trus- eller livssynssamfunn

    Fleire nordmenn er med i trus- og livssynssamfunn utanfor Den norske kyrkja. Samtidig mista Kyrkja rekordmange medlemmer i fjor.

    Den norske kyrkja hadde på slutten av fjoråret 3.526.000 medlemmer. Det svarer til 65 prosent av befolkninga. Det var 129.000 færre enn året før.

    – Dette er den største nedgangen i medlemmer hos Den norske kyrkja gjennom eitt år vi har målt i denne statistikken som går tilbake til 2005, seier førstekonsulent Andreas Østhus i Statistisk sentralbyrå (SSB).

    Bakgrunnen for fallet er at Den norske kirke fjernet barn som ikke er døpt fra medlemsregisteret fra nyttår. Barn som ikke var døpt, er blitt oppført som «tilhørige» i Den norske kirke hvis en av de foresatte var medlem. Dermed forsvant 117.000 tilhørige barn fra medlemsregisteret.

    Rundt 13 prosent av befolkninga i Noreg er medlem i eit trus- eller livssynssamfunn utanfor Den norske kyrkja. Det er 20.000 fleire enn året før.

    Flest er medlemmer i kristne samfunn, vel 374.000 personar. Deretter kjem muslimske samfunn med 176.000 medlemmer. Nesten 107.000 er medlem i eit livssynssamfunn, dette talet omfattar stort sett medlemmer i Human Etisk Forbund.

    Totalt er ein stadig lågare del av befolkninga knytt til eit trus- eller livssynssamfunn.

    (NTB)

  • Islam Net kjøper eiendom i Oslo

    organisasjonen Islam Net har kjøpt en eiendom på Stovner i Oslo for nær 60 millioner kroner, melder Filter Nyheter. Planen skal være å opprette et religiøst senter som skal tiltrekke seg minoritetsungdom.

  • Enige om å feire id samtidig

    Etter lang tids uenighet om når id skal feires, har over 80 moskeer i Norge nå blitt enige om en felles høytidskalender, skriver Vårt Land. Ulike tradisjoner og skoler i de forskjellige muslimske trossamfunnene har ført til tidligere uenigheter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no