AUSTRIA-US-NUCLEAR-SANCTION-IRAN
Foto: KEVIN LAMARQUE / Afp

Irans atomprogram

Oppsummert

Noreg har saman med USA og EU oppheva ein stor del av sanksjonane mot Iran etter kunngjeringa om at landet har oppfylt sin del av atomavtala. Israel er ikkje nøgde med avtala, og hevdar at Iran framleis ønskjer å utvikle atomvåpen for militært bruk.

 • Iran holder sin del av atomavtalen

  Iran overholdt sin del av atomavtalen med Vesten og har som lovet begrenset anrikningen av uran, konstaterer Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA). Atomavtalen gir Iran anledning til å ha en begrenset mengde lavanriket uran.

 • Iran kvitter seg med tungtvann

  Iran er ifølge diplomater i ferd med å kvitte seg med tungtvann for at landets lager ikke skal overstige det atomavtalen med Vesten fastsetter, skriver NTB

 • Iran avviser brot på atomavtale

  Iran avviser at landet har brote atomavtalen med Vesten, etter at IAEA sist veke sa at lageret av tungtvatn har overstige det som er avtalt. Iran må selje alt over 130 tonn tungtvatn, og dei er i forhandlingar om sal, seier ein talsmann.

 • Iran signerer stor gassavtale

  Iran og Frankrike er enige om å utvikle gassfeltet Sør-Pars i Persiabukta, et prosjekt verdt over 49 milliarder kroner. Dette er første gang Iran inngår en handelsavtale med et vestlig energiselskap siden vesten lettet sanksjonene mot landet i januar.

President Barack Obama informerer om avtalen med Iran.
Direktør Ole Harbitz i Statens strålevern om Norges Rolle ved transport av naturlig uran fra Kazakstan til Iran og tilsyn av utskiping av radioaktive stoffer uit av Iran som en del av aatomavtalen med Iran
Brende om atomavtalen med Iran

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no