Iran og USA - Demonstrasjon
Foto: Atta Kenare / AFP

Iran og USA

Oppsummert

USAs utenriksminister sier han åpner for forhandlinger med Iran. President Donald Trump har de siste månedene trappet opp retorikken mot Iran og hevder at landet utgjør en økende trussel mot amerikanske interesser.

 • Ny bergingsbåt skal hjelpe oljetank

  Representanter for rederiet Frontline er på vei til den brannherjede oljetankeren Front Altair utenfor kysten av Iran. To tankskip ble torsdag rammet av eksplosjoner. USA har anklaget Iran for å stå bak angrep på tankskipene, noe Iran benekter.

 • Japans statsminister i Iran

  Japans statsminister Shinzo Abe oppfordrer myndighetene i Iran til å spille en kontruktiv rolle i Midtøsten. Det sa han under et besøk i Teheran hvor han møtte president Hassan Rouhani. Et mål for besøke var å roe konflikten mellom Iran og USA.

 • Japans statsminister til Iran

  Japans statsminister Shinzo Abe reiser til Iran i dag for å forsøke å dempe konfliktnivået i regionen. USA trakk seg i fjor fra atomavtalen og har gjeninnført sanksjoner mot Iran. Abe er den første japanske statslederen til å besøke Iran på 41 år.

  Abe
  Foto: Jiji Press / AFP
 • Iran advarte mot «økonomisk krig»

  Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif advarte mandag om at de som utfører «økonomisk krig» mot Teheran gjennom amerikanske sanksjoner ikke kan forvente å følge seg trygge. Det sa han på en nyhetskonferanse i Teheran, mandag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no