NRK Meny
Norsk Folkehjelp
Foto: HINA ASLAM / NRK

Integrering

Oppsummert

Regjeringen vil opprette 13 nye stillinger for minoritetsrådgivere i ungdoms- og videregående skoler med høy andel elever med minoritetsbakgrunn. Rådgiverne har kompetanse på negativ sosial kontroll, tvangsekteskap og æresrelatert vold.

 • Mer hjelp til minoritetsungdom

  Regjeringen vil opprette 13 nye stillinger for minoritetsrådgivere i ungdoms- og videregående skoler med høy andel elever med minoritetsbakgrunn. Rådgiverne skal ha kompetanse på negativ sosial kontroll, tvangsekteskap og æresrelatert vold.

 • Varslar ny integrerings-strategi

  Integreringsminister Jan Tore Sanner (H) meiner introduksjonsprogrammet for innvandrarar fungerer for dårleg, og no opnar han for å premiere dei som kjem raskare ut i jobb eller utdanning. Han varslar ein ny strategi i løpet av året.

 • Sliter med å få jobb med uvant navn

  Norske bedrifter diskriminerer jobbsøkere fordi de har utenlandske navn, viser ny undersøkelse. Norske Huda Ghalegolabi har to mastergrader og snakker fire språk, men fikk ikke jobb. Da hun flyttet til London, fikk hun toppjobb med en gang.

 • Høyre positive til forbud

  Frp og Ap støtter et forslag fra Agenda og LIM om forbud mot søskenbarnekteskap. Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich synes det er et godt forslag, og vil ta det opp i partiet. Ap vil ta saken opp i Stortinget.

 • Søskenbarnekteskap:Ap og Frp enige

  Frp og Ap støtter et forbud mot ekteskap mellom søskenbarn og vil ta saken videre i Stortinget. Tankesmia Agenda og organisasjonen LIM anbefaler forbudet. Årsaker er at barn av søskenbarn har økt sjanse for helseproblemer og å bekjempe tvangsekteskap

Jan Bøhler (A) interpellasjon : Jenter og gutter rammes av sosial kontroll og fysisk og psykisk æresvold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no