NRK Meny
Norsk Folkehjelp
Foto: HINA ASLAM / NRK

Integrering

Oppsummert

Regjeringen vil opprette 13 nye stillinger for minoritetsrådgivere i ungdoms- og videregående skoler med høy andel elever med minoritetsbakgrunn. Rådgiverne har kompetanse på negativ sosial kontroll, tvangsekteskap og æresrelatert vold.

 • Innvandrere med lav arbeidsevne

  Antall innvandrere med nedsatt arbeidsevne har økt med 10.000 siden 2010. Mange er fysisk friske, men andre ting gjør at de ikke kan jobbe. Språk og kvalifikasjoner er hindre, skriver Klassekampen. 190.000 er i denne situasjonen ifølge Nav.

 • Nordmenn skeptisk til integreringen

  Aldri før har andelen nordmenn som mener integreringen går bra, vært så lav. Myndighetenes årlige undersøkelse av nordmenns holdning til innvandrere viser at kun to av ti mener integreringen går bra. Nå varsler regjeringen en ny integreringspolitikk.

 • Vil stille høyere norskkrav

  Regjeringspartiene vil gå vekk fra kravet om antall norsktimer for innvandrere og heller se på språknivået.
  – Det er et krav til innvandrerne om at de må lære seg norsk og vise en reell vilje for det, sier finansminister Siv Jensen (Frp) til VG.

 • Norskprøve for innvandrere avlyses

  Norskprøven for 14.000 voksne innvandrere blir avlyst denne uken på grunn av IT-problemer, skriver NTB. Kompetanse Norge er ansvarlige for gjennomføringen, og sier de jobber sammen med den tekniske leverandøren Enovate for å løse problemene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no