NRK Meny
Guttebein på Mysebu ankomsttransitt
Foto: Randi Elise Midtskog / NRK

Innvandring til Norge

Oppsummert

Utlendingsnemnda fekk i fjor inn 1582 såkalla omgjeringssøknader. Dei snudde i 17 prosent av sakene.

 • Rotevatn ønsker fri innvandring

  Justisminister Sylvi Listhaugs (Frp) nye statssekretær Sveinung Rotevatn (V) mener friest mulig innvandring i verden bør være et politisk mål. – Da jeg tiltrådte, omtalte noen meg som Venstres vaktbikkje og noen som Listhaugs gissel. Jeg skal ikke være noen av delene, men ser på meg selv som en brobygger, sier han til Aftenposten. Statssekretæren sier at for ham blir jobben å korte ned avstanden mellom Venstre og Frp. – Mitt personlige syn er at en friest mulig innvandring i verden bør være et politisk mål.

  Nøkkeloverrekkelse.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • 101 fekk opphald etter Noas-hjelp

  I løpet av 2017 fekk Norsk Organisasjon for Asylsøkjarar (Noas) styresmaktene til å snu i 101 saker, slik at 55 vaksne og 46 born fekk opphald likevel, melder Dagbladet. Utlendingsnemnda opplyser at 1582 søkte om omgjering av vedtak i fjor.

 • Norskkrav for kommunale jobber

  Fremskrittspartiet ønsker å sette opp nasjonale krav til
  ferdigheter i norsk for kommunale ansettelser etter modell av Drammen kommune. – Dårlig språk er farlig for liv og helse, sier Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim til Aftenposten.

 • Flere innvandrere i jobb

  Statistikk fra SSB viser en økning i andelen innvandrere i jobb eller utdanning etter endt introduksjonsprogram. 61 prosent av dem som gikk ut av introduksjonsprogrammet for nyankomne innvandrere i 2015, var i jobb eller utdanning ett år senere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no