NRK Meny
Guttebein på Mysebu ankomsttransitt
Foto: Randi Elise Midtskog / NRK

Innvandring til Norge

Oppsummert

Ved starten på 2018 var det 916.625 personer med innvandrerbakgrunn i Norge. Dette er 17,3 prosent av befolkningen og en økning på vel 32.000 på ett år. Folketallet i Norge 1. januar var 5.295.619.

 • Ap vurderer asylmottak i tredjeland

  Arbeiderpartiets danske søsterparti Socialdemokratene vil opprette egne mottakssentre for flyktninger i andre land. – Vi vurderer også muligheten for asylbehandling i tredjeland, sier Aps innvandringspolitiske talsmann Masud Gharahkhani til VG.

  Masud Gharahkhani
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • DNA-test mot familie-juks

  Regjeringen har fremmet et forslag utlendingsmyndighetene rett til å forlange DNA-tester av personer som hevder at de er i slekt med norske statsborgere ved familieinnvandring.

 • 17,3 prosent har innvandrerbakgrunn

  Ved årsskiftet var det 916.625 personer med innvandrerbakgrunn i Norge. Dette er 17,3 prosent av befolkningen og en økning på vel 32.000 siden i fjor. Folketallet i Norge 1. januar var 5.295.619.

 • Økning i tyrkiske asylsøkere

  Tallet på asylsøkere fra Tyrkia økte med 84 prosent i 2017. Flertallet tilhører den muslimske Gülen-bevegelsen, ifølge Klassekampen. Bare Syria og Eritrea ligger over Tyrkia på lista over grupper som søkte asyl i Norge.

 • Rotevatn ønsker fri innvandring

  Justisminister Sylvi Listhaugs (Frp) nye statssekretær Sveinung Rotevatn (V) mener friest mulig innvandring i verden bør være et politisk mål. – Da jeg tiltrådte, omtalte noen meg som Venstres vaktbikkje og noen som Listhaugs gissel. Jeg skal ikke være noen av delene, men ser på meg selv som en brobygger, sier han til Aftenposten. Statssekretæren sier at for ham blir jobben å korte ned avstanden mellom Venstre og Frp. – Mitt personlige syn er at en friest mulig innvandring i verden bør være et politisk mål.

  Nøkkeloverrekkelse.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no