Hopp til innhold

Innovasjon Norge

 • Vil ha skituristar bort frå farlege fjelltoppar

  Innovasjon Noreg og NVE oppmodar reiselivsnæringa til å informere skituristar betre om skredvarsling og styre dei over til toppar og nedkøyringar som er mindre farlege.

  Sist vinter døydde fem personar i snøskred i Noreg. Fire av desse var utanlandske skituristar.

 • Tre norske bedrifter får 110 millionar frå EU

  Tre norske bedrifter får 110 millionar frå ordninga EIC Accelerator, under forskings- og innovasjonsprogrammet Horisont Europa, ifølge Innovasjon Noreg.

  Dei tre bedriftene er ruter-produsenten Celerway, DigiFarm og deira landbrukskartløysing og Ocean Oasis, som lagar ferskvatn av saltvatn.

  – Det er svært gledelege nyheiter, og viser at det er høg grad av innovasjon i norsk næringsliv, seier administrerande direktør i Innovasjon Noreg, Håkon Haugli.

  European Innovation Council Accelerator (EIC Accelerator) er ei finansieringsordning i EU der små og mellomstore bedrifter kan søke om tilskot på inntil 2,5 millionar EURO og i tillegg eigenkapital på opp til 15 millionar EURO.

 • Har delt ut 657 millioner

  Innovasjon Norge har delt ut 657 millioner i omstillingsmidler, fordelt på 569 selskaper. Det skriver E24.

  Det er de store selskapene som troner i toppen på mottakerlisten, ifølge nettstedet.

  Blant dem som har fått mest er fergekonsernet Color Group med datterselskap, samt reisebyrået Berg-Hansen og Petter Stordalens hotellkjede Nordic Choice.

  Reiseliv-, event- og utelivsbransjen er blant næringene som har blitt hardest rammet av pandemien. Derfor er det opprettet en omstillingsordning for disse bransjene.

 • Milliongebyr til Innovasjon Norge

  Datatilsynet ilegger Innovasjon Norge et gebyr på 1 million kroner, etter at Innovasjon Norge utførte fire kredittvurderinger av en enkeltperson og hans enkeltpersonselskap. Det melder NTB. Slike opplysninger kan ikke kan hentes inn av andre med mindre det er saklig begrunnet. Innovasjon Norge har tre ukers klagefrist på vedtaket.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no