skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Valg 05 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Valg > Valg 2005 Sist oppdatert 14:40
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

- Han svarer aldri på spørsmålene

Erna Solberg lurte på hvorfor Jens Stoltenberg ikke har avklart hvilke saker de er uenige om med SV og Sp. Jens Stoltenberg mente Høyre-lederen burde feie for egen dør før hun angrep andre.

Publisert 05.09.2005 21:38.
Av Jan-Anders Dam-Nielsen

DUELL: Erna Solberg og Jens Stoltenberg var ikke helt enige i dag. Det er kanskje ikke så rart. (Foto: NRK)
Erna Solberg startet duellen med Jens Stoltenberg offensivt, og mente Jens Stoltenberg burde avklare hvilke saker Ap, SV og Sp er uenige om, og hvordan de skal løse de problemene dersom de kommer i regjering.

- Vi får ikke svar

- Vi får ikke svar på politikken på venstresiden. De viktige store sakene hvor venstresiden er uenige seg imellom, der svarer ikke venstresiden hvilken politikk de skal føre. Du nekter å fortelle velgerne hvilken politikk du kommer til å føre, innledet Høyrelederen.

Det ønsket ikke Stoltenberg å gjøre, og mente Erna Solberg burde burde huske på at Høyre og KrF ikke er enige om gasskraftverk verken gasskraftverk eller skatteletter.

- Jeg tror du er misunnelig på oss. For vi har brukt fire år på å bli enige om de viktige veivalgene, og vi er enige om å danne en regjering. Du har brukt fire år på å bygge ned samarbeidet, ikke minst fordi Frp er et parti det er krevende å samarbeide med, svarte Stoltenberg.

Skatteduell

Men om regjeringsdebatten innledet duellen, var det skattepolitikk som ble det største temaet under dagens duell. For Høyre har lovet massive skatteletter, mens Arbeiderpartiet mener det bør brukes mer penger andre steder.

- I denne perioden har vi brukt 50 milliarder på offentlige tjenester. Og det er samtidig med at vi har gitt 23 milliarder i skattelette. Så det kan kombineres, mente Erna Solberg.

- Dere skryter av 50 milliarder, men hovedgrunnen til det er at det har blitt flere arbeidsledige og flere på uføretrygt. Og dere må væer den første regjeringen som skryter av flere arbeidsledige, svarte Stoltenberg.

- Stolt av samarbeidet

Men om skatt og regjering var tema i Redaksjon EN i kveld, var duellen mellom de to partilederne også innom forholdet mellom Arbeiderpartiet og LO.

- Det store problemet er når Ap insisterer på at de skal sitte i lukkede rom med LO og ta beslutninger, samtidig som de ønsker å sitte i en samlingsregjering. Det kommer til å bli et demokratiske underskudd i Norge dersom det blir realitet, angrep Erna Solberg.

Et angrep som Stoltenberg kontant avviste ved å peke på at LO lenge har samarbeidet med den politiske ledelsen i Arbeiderpartiet.

- Vi har samarbeidet slik i 100 år, og det har vært full åpenhet. Samarbeidet har vært viktig for å sikre rettighetene til de ansatte i Norge, jeg er stolt av det, og vil være med på å videreføre dette, svarte han.

(NRK)

Siste saker:
Siste saker:

 
VALG 2005 - SISTE SAKER
 
 

Stoltenbergs mannskap

Erfaring er stikkordet for Stoltenbergs nye regjering, som presenterte seg for folket på Slottsplassen i Oslo i ettermiddag.

- Alle skal bli vinnere

- I motsetning til tidligere regjeringsforhandlinger, vet vi at vår plattform vil bli norsk politikk. Vi har flertall på Stortinget, sa Jens Stoltenberg.

Rødgrønn åpning i dag

Regjeringskameratene møtes i dag for første gang for å diskutere seg frem til det de har lovet skal bli en ny kurs for Norge.

 
Valg 2005

Hovedside for Valg 05

Valgresultatene

Test din stemme

Sammenlign partiene

Spør partilederne!

Næringspolitisk utspørring

Geir Helljesens valgskole

Partihistorie

Valg-Sudoku

Helljesens vanskelige valg-quiz

Valgfleskspillet

På radio og TV

 

Geir Helljesens valgskole

NRKs valgveteran gir deg et lynkurs i valgkunnskap. Noe du lurer på? Valgskolen finner du her.

Ungdommens drømmeregjering

NRK.no/nyheter har invitert ungdomspartiene til å presentere sin drømmeregjering. Resultatet finner du her!
Fylke for fylke

NRKs valgdekning

Valgkampen på TV, radio og nrk.no.

Partienes historie

Vi leder deg gjennom våre ni største partiers historie.
10 SISTE VALGSAKER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no