skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Valg 05 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Valg > Valg 2005 Sist oppdatert 14:40
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
Samleside: VALG 2005: NRK KOMMENTERER

- Ingenting er avgjort

De siste meningsmålingene bekrefter at mandagens stortingsvalg blir et av de mest spennende noen gang. Ingen ting er avgjort, skriver NRKs politiske kommentator Magnus Takvam.

- Venstre avgjør

Venstre over sperregrensen har gitt borgerlig flertall. Valget er nå mer spennende enn noen gang og resultatet helt åpent, mener NRKs politiske kommentator Magnus Takvam.

Daudt løp før valet

To politiske meiningsmålingar siste døgeret syner borgarleg fleirtal framfor stortingsvalet måndag. Det er for tidleg å seie om dette er meir enn eit blaff bort frå det raud-grøne fleirtalet som har lege der lenge, skriv politisk kommentator Bjørn Bø.

Valgkamp med skjellsord

Valgkampen er på oppløpssida. Feltet jevner seg ut. Gjensidige beskyldninger om skitten valgkamp preger innspurten på begge sider,skriver NRKs politiske kommentator Magnus Takvam.

Plan B og C i regjeringsspørsmål

Det er sjølvsagt eit interessant spørsmål om Kjell Magne Bondevik vil halde fram som statsminister heile neste stortingsperiode om han skulle få høve til det. Men når arbeidarpartileiar Jens Stoltenberg etterlyser klåre svar om dette, er det nok fysst og fremst for å prøve å svekke den sitjande regjeringa og statsministeren, skriv politisk kommentator Bjørn Bø.

Rusk i SV-maskineriet

Internkritikken mot SV-leiar Kristin Halvorsen sine utanrikspolitiske utsegner om USA er ei påminning om dei store utfordringane som ligg i partiet sitt regjeringsprosjekt.

I skyggen av statsministerpartiene

SV og Høyre har samme problem. De må underordne seg andre partiers statsministerkandidater. Men dagens partibarometer fra MMI for NRK og Dagbladet gir ihvertfall en liten trøst til Erna Solberg, en etterlengtet framgang.

Samarbeidskomiteen

Ordninga med samarbeidskomiteen mellom Arbeidarpartiet og LO blir kritisert av tillitsfolk i LO-familien. Denne kritikken skakar neppe anten det raud-grøne prosjektet eller samarbeidskomiteen i seg sjølv. I alle fall ikkje på stutt sikt, skriv politisk kommentator Bjørn Bø.

EU og LO skaper uro hos de rød-grønne

Nyhetene om Åslaug Hagas EU-bok og samrøre mellom LO og partiene på venstresiden skaper ny oppmerksomhet om splid på venstresiden, skriver NRKs politiske kommentator Magnus Takvam.

Velgerne ikke skremt av rød-grønn økonomisk politikk

NRK og Aftenpostens måling viser at velgerne tror mest på de rød-grønne i forhold til økonomisk trygghet i åra framover. Dette er overraskende tall, skriver NRKs politiske kommentator Magnus Takvam.

FLERE SAKER

 
VALG 2005 - SISTE SAKER
 
 

Stoltenbergs mannskap

Erfaring er stikkordet for Stoltenbergs nye regjering, som presenterte seg for folket på Slottsplassen i Oslo i ettermiddag.

- Alle skal bli vinnere

- I motsetning til tidligere regjeringsforhandlinger, vet vi at vår plattform vil bli norsk politikk. Vi har flertall på Stortinget, sa Jens Stoltenberg.

Rødgrønn åpning i dag

Regjeringskameratene møtes i dag for første gang for å diskutere seg frem til det de har lovet skal bli en ny kurs for Norge.

 
Valg 2005

Hovedside for Valg 05

Valgresultatene

Test din stemme

Sammenlign partiene

Spør partilederne!

Næringspolitisk utspørring

Geir Helljesens valgskole

Partihistorie

Valg-Sudoku

Helljesens vanskelige valg-quiz

Valgfleskspillet

På radio og TV

 

Geir Helljesens valgskole

NRKs valgveteran gir deg et lynkurs i valgkunnskap. Noe du lurer på? Valgskolen finner du her.

Ungdommens drømmeregjering

NRK.no/nyheter har invitert ungdomspartiene til å presentere sin drømmeregjering. Resultatet finner du her!
Fylke for fylke

NRKs valgdekning

Valgkampen på TV, radio og nrk.no.

Partienes historie

Vi leder deg gjennom våre ni største partiers historie.
10 SISTE VALGSAKER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no