skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Valg 05 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Valg > Valg 2005 Sist oppdatert 14:40
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 

Valgkampen på radio

NRK satser på bred og allsidig dekning av valgkampen på radio. Utvidet Dagsnytt-sending 7.30, Politisk valgkvarter, partilederutspørring i Her og NÅ, omfattende valgnattsending og ekstrasendinger morgenen etter valget er noen av tilbudene til lytterne.

Publisert 09.08.2005 10:05.
Av Eirik Ramberg

Valgsendingene i NRK starter mandag 15. august og varer til og med tirsdag 13. september, dagen etter valget.

Valgkampen blir dekket bredt i de fleste nyhets- og magasinsendinger på radio, både i ukedagene og helgene.
Det blir blant annet ekstra satsing om morgenen, Dagsnytt-sendingen 7.30 utvides til et kvarter, for å få plass til flere politiske nyhetssaker fram mot valget 12. september.

Politisk valgkvarter

Rett etter den utvidedede Dagsnytt-sendingen sendes politisk valgkvarter klokka 7.45 på P2. Det blir to faste programledere i de fire ukene valgkampen varer: Bjørn Myklebust og Sigrid Sollund har sendingene annenhver dag.

Sendingene blir preget av nyheter, reportasjer og politiske dueller. Hver fredag oppsummeres ukens politiske begivenheter i et "fredagsforum" bestående av Trygve Hegnar og Yngve Hågensen.

Utspørringer

Anders Magnus står for partileder-utspørringene.
Radioen satser igjen på partilederutspørringer. Utspørrer er Anders Magnus, og utspørringene foregår direkte i andre halvdel av Her og Nå på P1, klokka 15.30.

Her vil partilederne få kritiske spørsmål både om innholdet i partiprogrammet og helt dagsaktuelle saker. Partilederne må svare for seg etter tur mandag, onsdag og fredag i de tre ukene før valget. Første partileder ut er Frps formann Carl I. Hagen mandag 22. august.

Etter hver utspørring blir det nettmøte med partilederen på nrk.no, der lytterne kan stille sine egne spørsmål. Rekkefølgen for utspørrigene er slik: Fremskrittspartiet, Kystpartiet, Rød Valgallianse, Senterpartiet, Venstre, Arsbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Høyre og Sosialistisk Venstreparti.

Valgnatt

Bjørn Bø kommenterer gjennom hele valgkampen.
Valgdagen mandag 12.september stenger valglokalene klokka 20.00. Valgnattsendingen starter i P1 klokka 20.00 og varer fram til ca klokka 02.00 13.september.
Politisk medarbeider Katrin Hellesnes er programleder.

Det blir blant annet direkte rapporter fra alle partienes valgvaker, resultatservice etterhvert som stemmene blir talt opp, fulgt opp med kommentarer og analyser fra NRKs politiske kommentator Bjørn Bø og valgforsker Kristin Hoff. Rundt klokka 00.30 samles partilederne i Stortingets vandrehall til debatt om konsekvensene av valgresultatet, debatten sendes direkte.

Valgmorgen

Dagen etter valget, tirsdag 13 september, har Dagsnytt utvidede morgensendinger med blant annet oppdatert og grundig resultatservice, konsekvenser og reaksjoner på valgresultatet, analyser og kommentarer.

Den siste utgaven av politisk valgkvarter går på lufta klokka 7.45 på P2, blant annet med partiledere i sutdio som gir sine vurderinger.

Siste saker:

 
VALG 2005 - SISTE SAKER
 
 

Stoltenbergs mannskap

Erfaring er stikkordet for Stoltenbergs nye regjering, som presenterte seg for folket på Slottsplassen i Oslo i ettermiddag.

- Alle skal bli vinnere

- I motsetning til tidligere regjeringsforhandlinger, vet vi at vår plattform vil bli norsk politikk. Vi har flertall på Stortinget, sa Jens Stoltenberg.

Rødgrønn åpning i dag

Regjeringskameratene møtes i dag for første gang for å diskutere seg frem til det de har lovet skal bli en ny kurs for Norge.

 
Valg 2005

Hovedside for Valg 05

Valgresultatene

Test din stemme

Sammenlign partiene

Spør partilederne!

Næringspolitisk utspørring

Geir Helljesens valgskole

Partihistorie

Valg-Sudoku

Helljesens vanskelige valg-quiz

Valgfleskspillet

På radio og TV

 

Geir Helljesens valgskole

NRKs valgveteran gir deg et lynkurs i valgkunnskap. Noe du lurer på? Valgskolen finner du her.

Ungdommens drømmeregjering

NRK.no/nyheter har invitert ungdomspartiene til å presentere sin drømmeregjering. Resultatet finner du her!
Fylke for fylke

NRKs valgdekning

Valgkampen på TV, radio og nrk.no.

Partienes historie

Vi leder deg gjennom våre ni største partiers historie.
10 SISTE VALGSAKER
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no