skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
orderudsaken_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Innenriks > Orderudsaken Sist oppdatert 09:26
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
Våningshuset på Orderud gård. Bildet er fra en befaring i januar 2002. Foto: Tor Richadsen, Scanpix
Våningshuset på Orderud gård. Bildet er fra en befaring i januar 2002. Foto: Tor Richadsen, Scanpix

Orderud gård solgt

Per Orderud har kjøpt Orderud gård. Han betalte 2,9 millioner kroner for eiedommen etter at han var blitt enig med de andre arvingene om oppgjøret for slektsgården.

Publisert 25.10.2004 18:59. Oppdatert 25.10.2004 19:26.
Orderud ville i utgangspunktet ha avslag i prisen for skuddskader på huset og manglende renhold, men det fikk han ikke.

Han har fått kjøpe farsgården med restriksjoner. Selv om Per Orderud får sin sak gjenopptatt og blir frifunnet, kan han ikke selge tomter før etter 2016.

Det var mulighetene for å selge tomter som skapte en tilspisset atmosfære i familien Orderud før drapene i pinsen 1999.

Avtalen som Per Orderud har inngått med dødsboet, betyr likevel at han ikke er mer enn 62 år når et tomtesalg kan gjennomføres. Da vil han trolig ha vært ute av fengsel i noen år allerede.

Bestyrer av dødsboet, Christian Lundin, opplyser at kjøpesummen for hele Orderud-komplekset med bygninger, tomter og jordbruksarealer er 2,9 millioner kroner. Taksten for kårboligen er satt til 740.000 kroner.

Veronica arving

Veronica Orderud. (Arkivbilde)
Skulle det likevel bli solgt tomter før 2016, skal gevinsten tilfalle de nåværende arvingene. Det er Per Orderuds mange fettere og kusiner på mors- og farssiden.

Straks handelen er avsluttet, vil det imidlertid være Pers kone Veronica som er enearving med unntak for et eventuelt kontraktsstridig tomtesalg.

Lundin sier kjøpeavtalen er undertegnet, men Per Orderud har ikke fått noe skjøte.

– Denne gang skal alt være i orden, sier Lundin med referanse til et sentralt punkt under rettssaken mot de tiltalte i Orderudsaken. Per Orderud hevdet hele tiden at gårdskonflikten var løst fordi han hadde et gyldig skjøte, men samtidig innrømmet han til slutt at kjøpekontrakten hadde falsk underskrift.

Lundin sier han ikke vet om det er det gamle skjøtet som blir transportert, men uansett skal betalingen være på boets konto før det blir tinglyst noe skjøte på Per Orderud.
Nybakk igjen

Forhandlet selv

Per Orderud som er utdannet jurist, har selv forhandlet med bostyret. Han hadde opprinnelig advokat Rolf B.Nybakk som sin advokat, men han representerte samtidig noen av arvingene.

– Dermed ble han sittende på begge sider av bordet, og vi måtte få en ordning som innebar at Nybakk skulle være en såkalt mellommann, sier Lundin.

Det var blant annet Nybakk som brakte inn i forhandlingene det kontroversielle forslaget om prisavslag på grunn av kulehull i kårboligen.

Resultatet ble at Per Orderud overtar kårboligen med et krav på forsikringsselskapet om å reparere skadene etter kulene som ikke traff søsteren, Anne Orderud Paust.

(NTB)

Siste saker:
Flere saker: ALT OM ORDERUD-SAKEN

 
10 SISTE NYHETER
PÅ FORSIDEN NÅ
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no